Дарвин или Господ: Расправа у СПЦ

Заседање Сабора СПЦ почело је нападом на епископа Максима и професоре Богословског факултета потписнике апела против петиције за укидање Дарвинове теорије.

Србија 19.05.2017 | 13:00
Дарвин или Господ: Расправа у СПЦ
Лист подсећа да је заседање Сабора СПЦ започело у понедељак, али да се на једном заседању уместо саборности све претворило у нетрпељивост и неразумевање.

Најпре је, тврди лист, мета био владика западноамерички Максим, који је заједно с колегама са Богословког факултета упутио апел против петиције којом се тражи укидање Дарвинове теорије из школског система.

То је у неким црквеним круговима схваћено као веровање потписника из СПЦ у Дарвинову теорију постанка. Изненађење је, додаје лист, било што су судећи по дешавањима на Сабору, то схватиле и неке владике или им је тај апел био повод за напад на владику Максима.

Припрема терена за напад на владику Максима, наводи даље Блиц, почела је и пре заседања Сабора, када су професори Богословског факултета опоменути да су направили грешку када су се јавно огласили ставом који се противи укидању Дарвинове теорије. Они су због тога окарактерисани као они који не верују у Свето писмо и своју веру у Господа.

Полемика је потом настављена и на заседању Сабора, мимо дневног реда, а владика Максим је означен као дарвиниста- што практично значи да он верује да је човек настао од мајмуна, а не од Господа, чему учи Црква.

Најгласнији је био владика Амфилохије, а расправа је дошла дотле да је затражено да се анализира реч по реч из поменутог апела против укидања Дарвинове теорије, додаје Блиц.

Извор: Блиц

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драгутин

19.05.2017 12:23

Они који хоће нека буду МАЈМУНИ,ал немојте ви који хоћете да будете Мајмуни да терате нас све друге који то нећемо да будемо!?То се све дешава јер је ту уплео прсте МИ6,они су и наручиоци тог Дарвина и његове квазитеорије!Шта можемо нормално да очекујемо од Енглеских Масона него да шире лажне идеологије и лажне квазитеорије?Целом свету продају само маглу.За крвопролиће широм света криви су енглески филозофи и идеолози јер они пишу све те лажне идеологије и квазитеорије да би изазивали кризе и ратове широм света...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

19.05.2017 13:23

А ти би Драгутине, да народ вјерује, да је дјевица родила, зена постала од ребра ....

Name

Ре

19.05.2017 15:00

Киклоп, Марија је родила а зена је дјелимицно створена од мускарцевог ребра, не од главе да не би управља мускарцом, не од ногу да не би била под ногама, не од руке да не би била под рукама вец од ребра да би била сто близе мускарцевом срцу, сем тога зена је створена као круна стварања планете Земље, теби је лаксе да вјерујес у киклопе него у Бога јер ако Бог постоји е онда имају правила игре а теби то не одговара. У корист стварања је поплоцана науцним доказима, корист дарвина је рекла казала, требало би мало загријати столицу па истразити а теби се то неда...

Name

Индијанац

19.05.2017 13:53

Нема шансе да је човјек настао од мајмуна или било које друге животиње. Не постоје жива бића на планети Земљи која су толико зла и покварена, која би се по Дарвину могла повезати са настанком тзв људи. Најбољи доказ је управо мафија у мерцедесима из тзв СПЦ, корумпирана банда и злостављаћи дјеце. Људи = убачено зло са неке друге планете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

20.05.2017 19:24

Људи = убацено зло са неке друге планете! па помало и вјерујем,а постоји теорија да ми људи потицемо са неке друге планете да смо настањени на ову земљу са друге планете.

Name

Небојша

19.05.2017 14:16

Религија је опијум за народ. Кад су религијске заједнице биле уз народ? Одговор је НИКАД! Уз оне који íмају паре,религијске заједнице,јесу увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2017 15:01

Истина, зато не би требали да одбацујемо Бога, лп...

Name

XXЛ

19.05.2017 16:25

Кад ово све прочитам цими ми се да је даљински у праву

Name

Кнежево

19.05.2017 18:05

Секте су опијум за народ, православље је право слављење Бога живога који нам је оставио одговоре на сва питања кроз Свето Писмо! И рече Христос :ко ме тражи наћиће ме, наука је свјетска лудост пред Богом! Значи нико те не гони, него даје ти могућност да сам распознаш, препознаш, утврдиш, Бог је једино човеку дао пуну слободу, зато и филозофира оволико, нажалост.

Name

РУЗА

19.05.2017 20:06

Нисам постала од мајмуна али нисам постала ни из инцеста.Црква инцест забрањује а њихова терија се на томе заснива.Од једног цховјека и једне зене.Од браце и сестара.И кад нема одговора онда је то Бозија тајна.Треба признати:не знамо како смо настали.