Новак: И они који не играју добро могу до титуле на Гаросу!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да лоша форма пред Гренд слемове не мора увек да значи да ће неки играч одиграти слабо на највећим турнирима.

Тенис 19.05.2017 | 14:00
Новак: И они који не играју добро могу до титуле на Гаросу!
Ђоковић је после пласмана у четвртфинале Мастерса у Риму (победа над Баутистом Агутом са два пута по 6:4) говорио о фаворитима на предстојећем Ролан Гаросу и истакао да се никада не зна ко може да заблиста.

“Не постоји правило када је реч о томе ко игра добро, а ко не пре Ролан Гароса. По томе се не може предвидети резултат. У већини случајева, одређени играч који је у доброј форми пред Гренд слем и који осваја турнире јесте фаворит за титулу, посебно ако је у питању Рафа на шљаци”, рекао је Ђоковић.

Новак зна да ће сви најбољи тенисери темпирати форму баш за Отворено првенство Француске.

“У прошлости смо видели, на пример Стана Вавринку, који није био превише константан на великим турнирима, а онда би дошао на Гренд слем и играо невероватан тенис. Четири највећа турнира буде тај посебни мотив у вама – много играчи схватају величину Гренд слема и циљ им је да буду на врхунцу у том тренутку”.

Он је навео да је другачији формат такмичења изузетно важан у овим тренуцима.

“Игра се сваки други дан на три добијена сета и то вам даје више времена за опоравак. У реду, на осталим турнирима се игра у два добијена сета, али мечеве имате из дана у дан, што је веома напорно за тело и ум. Очекује се од неких играча да баш је најпотребније играју најбољи тенис, а то је сигурно на Гренд слемовима. Не бих био изненађен да видим Вавринку или Марија да играју на веома високом нивоу у Паризу јер сам сигуран да им је то циљ”, закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар