Рим: Новак вјерује да се "поправља", слиједи Дел Потро!

Српски тенисер Новак Ђоковић осећа да постоји напредак у његовој игри у последње две недеље и то ће покушати да докаже у четвртфиналу Рима против Хуана Мартина Дел Потра.

Тенис 19.05.2017 | 09:30
Рим: Новак вјерује да се "поправља", слиједи Дел Потро!
Две сигурне партије Новака Ђоковића у Риму донеле су осмех на лице његових навијача.

Српски тенисер је одиграо два врло добра меча против Аљежа Бедена и Роберта Баутисте Агута које је добијао у два сета, без превеликих осцилација у игри, а прави тест форме имаће у четвртфиналу против Хуана Мартина Дел Потра који такође жели повратак у форму.

Као и претходне две недеље - главна тема за медије је "нови тренер".

За сада није познато ко ће наследити Марјана Вајда, и остале чланове стручног штаба, а за сада Новак Ђоковић не жели да говори на ту тему, па се новинари задовољавају причом о растанку са дугогодишњим тренером.

"Знам да је за све било шокантно, али ми смо сарађивали десет година и они се осећају уморно због толико путовања. Нисам ја тај који је прекинуо сарадњу са њима - него смо се заједно договорили да је то најбоље за обе стране", још једном је поновио Новак Ђоковић и додао да ово неће утицати на пријатељске односе које има са њима.

Други тенисер света казао је и да се физички све боље осећа.

"Поправљам се и искрено мислим да ми је овај меч био један од најбољих на шљаци, али и уопште у овој сезони. Дошао је у правом тренутку, у четвртфиналу сам Рима, а то је важно пред Ролан Гарос", казао је Ђоковић који је претходно играо четвртфинале Монте Карла и полуфинале Мадрида.

Сигурно да би титула подигла самопоуздање Новака Ђоковића.

У овој сезони је славио само у Дохи, али на том путу ће прво морати да избаци Хуана Мартина Дел Потра, док га на путу до финала вероватно чека и Рафаел Надал.

"Знам да ових неколико месеци није било онако како сам желео, али тако је како је. Морао сам да се изборим са таквом ситуацијом и сада се осећам боље на терену. Имам више самопоуздања када ударим лоптицу", закључио је Новак Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ф БиХ

19.05.2017 08:00

И твоје излапило

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

19.05.2017 08:01

Јеси дуго и трајо,нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

19.05.2017 08:36

Видјећемо чије је прошло.

ОДГОВОРИТЕ