Како је Партизан промијенио тактику и има ли разлога за страх?

Младост у Хумској 0-0-9! „Идемо на победу, јер не знамо другачије“, поручују црно-бели.

Фудбал 19.05.2017 | 23:00
Како је Партизан промијенио тактику и има ли разлога за страх?
Још само један поен и ето 27. звездице пришивена на дрес Партизана. Титула је пред вратима, нема тог човека у Хумској 1 који је не види, али нема ниједног који ће рећи да је готово. Што би Енглези рекли, „није готово док дебела жена не запева“, с тога опрезно прилазе утакмици завршног кола против Младости из Лучана.

Тај дуел на програму је у недељу од 18.30. Црно-белима „играју“ два сценарија. Реми и победа. Лидерску позицију, самим тим и већ виђену титулу, могу да изгубе једино под условом да изгубе од гостију из Драгачева и да Црвена звезда туче Раднички из Ниша. А колико је тај први део задатка реалан? Можда се нешто може закључити на основу пређашњих окршаја Партизана и Младости. Црно-бели су на свом стадиону девет пута угостили екипу Ненада Миловановића и сваки пут је добили. Девет утакмица - девет победа. Гол-разлика 29:2. Рекло би се, мачији кашаљ за фаворита.

„Идемо на победу. Марко је пред Ниш рекао да Партизан не зна да игра на нерешено, а ја сад то понављам. Партизан иде на три бода“, уверава Радоје Смиљанић, помоћни тренер Парног ваљка, који је у среду вече водио тим уместо суспендованог Марка Николића.

Успео је да га доведе до важних бодова. У околностима које су све само не фудбалске, јер је најаву утакмице пратио рат саопштењима и свакакве кулоарске приче од којих су неке толико бесмислене да не заслужују ни објаву.

„Мало сам се плашио, после медијске помпе претходниох дана, разних саопштења, оптужби, санкционисања Марка да не води утакмицу...“, рекао је Смиљанић, али је уочљиво било да је добро одменио шефа струке, јер се то видело не само на основу резултата, него и по промени плана игре у другом полувремену. „Битно је да смо је од првог тренутка контролисали. У првом делу нисмо створили екстра шансе, али смо зато у друго ушли боље и заслужено победили. Утакмица је била одлучујућа за титулу. Хтели смо да пребацимо тежиште на њихову половину још у првом делу, али је проблем био што нисмо долазили до других лопту. У наставку смо мало променили тактику, кренули да играмо из последње линије и потпуно заслужено добили“.

Смиљанић је тако наставио низ победа у ситуацијама кад је одмењивао Николића. Ове сезоне двапут, прошле у Словенији једном, уз напомену да је забележио три тријумфа као главнокомандујући у Лиги Б тимова.

„Да, баш тако. Где год сам мењао Николића, побеђивао сам“, појаснио је Радоје Смиљанић.

Према речима двоструког стрелца, Уроша Ђурђевића, славље Партизана на Чаиру (3:1) је показало колико су присни односи играча и струке.

„Осећао се само позитивни набој пре почетка утакмице и наша јака жеља за победом. Било нам је необично када смо сазнали да нас са клупе неће предводити тренер Марко Николић, али смо доказали да смо ментално јаки и да издржавамо све ударе са стране. Ово је победа и за њега, јер је многе ствари предвидео приликом склапања победничког мозаика. Притисак је нешто нормално у спорту ако је титула у питању. Обожавам да играм кад је тензија. Немам проблем да се носим са притиском оваквих утакмица, као сад кад се решава првенство“, додао је Урош Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар