Тотенхемова сурова реалност...!

Тотенхем не може напред и не може до титуле јер нема те паре. . . ! Да ли ово значи и лагано осипање тима који игра најлепши фудбал на Острву?!

Фудбал 19.05.2017 | 17:00
Тотенхемова сурова реалност...!
Превеликих 65 година Тотенхемови навијачи чекају титулу, а како ствари стоје, начекаће се још... Без обзира на две сјајне сезоне у којима је сезону завршио као вицешампион, Тотенхем има више бојазни него оптимизма уочи следеће сезоне.

Тренер Маурисио Покетино је умирио навијаче поруком да ће сигурно остаи у клуну без обзира на инетерсовање Интера, али их и забринуо када је оголио сурову реалност да Спарси не могу да парирају најмоћнијим енгледским клубовима када је трансфер политика у питању. Погтово због новог стадиона који ће коштати близу милијарду евра. Једноставно, Тотенхем нема новац којим ће намамити атрактивна појачања, као што га имају манчестерски клубои, Челси, па и Арсенал и Ливерпул...

„Сви знате како ствари стоје. Тешко је... Људи причају како смо атрактивни, како играмо у Лиги шампиона, али се на крају све своди на то да морате дебело да платите играча. Како да доведете неког играча топ класе ако ће му неки други клуб понудити дупло више пара? Како да га убедите? Нећу никога да лажем, ово је реланост...“, рекао је Покетино.

То значи да Спарси не могу да се надмећу са ривалима за појачања попут Обамејана,Гризмана, Санчеза, Родригеза и осталих... Чак не може ни да намами скупље премијерлигашке играче попут Захе или Барклија. Зато Тотенхем тражи појачања која тренутно скромније звуче, али која могу да се развију у играче врхунске класе. Лондонски клуб се намерио на Ајаксов тандем Јоел Фелтман - Деви Класен. Поучени добрим искуством са бившим Ајаксовим играчима попут Ериксена, Фертонгена или Алдервајрелда, Спарси желе да наставе ту традицију. Фелтману уговор истиче за 12 месеци док је из капитена Класена сјајна сезона и сада је време за корак напред у каријери. Такође, тражи га и Роналд Куман у Евертону. Тотенхемова жеља је и чешка сензација Патрик Шик из Сампдорије.

„Имамо жеље у прелазном року и видећемо да ли су оне оствариве. Не верујем да смо у некој предности што ћемо играти у Лиги шампиона. Ми морамо да јуримо млађе играче или оне јефтиније као што је био Деле Али“, најавио је Покетино.

Али немогућност да Тотенхем парира ривалима у борби за појачања није једини проблем. Такав статус значи и проблем да задржи најбоље играче. Острвски медији све чешће пишу о могућем одласку неких од најбљих играча клуба из северног Лондона. Најближи одласку је Кајл Вокер за којег је Пеп Гвардиола спреман да плати велики новац. Мета богатијих су иРоуз, Али, Дајер, Ериксен... Тотенхему ће бити све теже да их задржи јер то значи и ланчану реакцију при повећању плата. Све је више бојазни да ће неко од њих кренути стопамаМодрића или Бејла који су се заситили Тотенхемових лимита и штрајковима су успели да издејствују велике трансфере.

Има и оних који јесу на продају. Први међу њима је најскупље појачање у историји клубаМуса Сисоко. Француз се показао као потпуни промашај и сада га менаџер нуди на све стране.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар