Бензема: Дешан ми НЕ ДА да играм за Француску!

Фудбалер Реал Мадрида Карим Бензема и даље се нада да ће се вратити у репрезентацију Француске.

Фудбал 19.05.2017 | 12:30
Бензема: Дешан ми НЕ ДА да играм за Француску!
Он је у уторак рекао да још није добио објашњење од селектора Дидијеа Дешана зашто га још није позвао.

Бензема је суспендован из репрезентације децембра 2015. године након што је оптужен да је умешан у покушај уцењивања саиграча Матјеа Валбуене.

Председник Фудбалског савеза Француске Ноел ле Гре рекао је прошлог октобра да селектор Дидије Дешан може да га позове у национални тим.

"Други говоре да могу бити позван у репрезентацију, а не он. Ако ми селектор у лице каже да је то само због фудбала, ја ћу наставити да радим. Ако постоји неки други разлог, он то мора да ми каже у лице и завршићу с тим", рекао је Бензема за француски Екип.

Фудбалер Реал Мадрида, који за репрезентацију није играо од меча против Јерменије у октобру 2015, још није добио објашњење од Дешана зашто наставља да га игнорише.

"Тражио сам објашњење од селектора. То може да траје само два минута, није компликовано. И даље сам на располагању селектору и он то зна", додао је Бензема.

Када је почело да се говори о случају Бенземе 2015. године, тадашњи премијер Мануел Валс је изјавио да за њега нема места у националном тиму. Бивши председник Француске Франсоа Оланд, такође, није имао лепе речи о Бенземи, говорио је није пример моралности.

Бензема је открио данас да познаје новог председника Француске Емануела Макрона и додао да не очекује помоћ од њега како би се вратио у национални тим, већ да се нада да ће лепше говорити о њему.

"Можда ће Макрон боље говорити о мени. Када ваше име помињу премијер, а потом и председник, постаје тешко", рекао је Бензема.

Он је додао да је срео Макрона три или четири пута и да је вечерао са њим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар