Прича: Како је локални милионер препородио ''вегане''?!

Сеоски клуб из Нејлсворта Форест Грин Роверс постао је хит у Енглеској, пошто је по први пут у историји изборили пласман у четврту лигу, односно Лигу 2.

Фудбал 18.05.2017 | 23:10
Прича: Како је локални милионер препородио ''вегане''?!
Роверси су недавно у баражу за пласман у Лигу 2 на Вемблију победили Транмер 3:1.

Овај клуб је основан далеке 1889. године, а никада није играо у професионалној лиги, пошто је углавном наступао у окружним лигама.

Форест Грин је пре неколико година био у озбиљним дуговима, а овај клуб је у просеку једва гледало 1.000 навијача. Клуб је потом добио помоћ локалног милионера Дела Винса, који се бави производњом и продајом енергије. Он је понудио помоћ, али је тражио посебне услове.



Вратио је све дугове Роверса, уложио новац у тренинг центар, обновио свлачионице средио стадион, а клуб је постао стабилан. Траву на терену заменио је органском травом, коју ђубри крављим изметом.

Стадион добија струју од соларних панела. Траву на терену коси робот-косилица, која се покреће на соларну енергију.

Дел Винс је одлучио да замени боју дресова, који су сада зелени. Он је одлучио да уклони све животињске производе из клупске кухиње, као и на штандовима за време утакмица. Пиво се наравно продаје, а Роверси су постали први вегански клуб у Енглеској.



Иако Роверси нису били фаворити, победили су Транмере на Вемблију пред 18.800 навијача. Енглески медији наводе да у селу одакле долазе Роверси практично није било никог, јер ово место има 5.800 становника.

Роверси су постали најмање место у Енглеској, које има клуб међу професионалцима. Овај клуб ће кроз неколико година добити нови стадион, који ће бити изграђен од дрвета, а примаће 5.000 навијача.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар