Колашинац: Надам се да ћу бити спреман за СП!

Најбољи српски бацач кугле почео је са лаганим тренинзима после операције, а овог лета има само једну жељу - да оде на шампионат света у Лондону.

Остали спортови 18.05.2017 | 11:30
Колашинац: Надам се да ћу бити спреман за СП!
Асмир Колашинац размишљао је у марту и о завршетку каријере, али је ипак променио одлуку.

После неуспеха на Европском дворанском шампионату у Београду, где није успео да избори финале, открио је да има великих проблема, а недуго затим подвргнут је и хирурушкој интервенцији.

"За сада све иде како треба. Прошло је скоро два месеца од операције, тако да се надам да ћу ускоро моћи да појачам темпо", открио је горостасни Колашинац.

Он је рекао да би ускоро требало да крене са озбиљнијим тренинзима.

"Ја сам већ након две недеље од операције кренуо са лаганим трчањем и опоравком. Тај опоравак трајаће бар још месец дана и до тада не смем да појачам темпо тренинга, док рана добро не зарасте", изјавио је српски атлетичар након посете лекару.

Жеља му је да у предстојећем периоду започне припреме за најважније такмичење сезоне – Светско првенство у Лондону, које је на програму у августу.

"Искрено се надам да ћу успети да се спремим за Светско првенство и даћу свој максимум да у томе успем, али пре свега морам бити опрезан. Пре јула нећу моћи да се такмичим, тако да први део сезоне прескачем. Најбољи бацачи света већ сад бацају велике даљине, време је да их стигнем", изјавио је Колашинац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар