Гоцић постаје тренер и помаже Савићу!

Легендардни српски ватерполиста, Живко Гоцић, у децембру прошле године опростио се од репрезентације Србије, заједно са кумом Слободаном Никићем.

Остали спортови 17.05.2017 | 20:30
Гоцић постаје тренер и помаже Савићу!
Међутим, бивши капитен, који је у капици Србије освојио све што се могло освојити, показао је да не може без репрезентације, пошто ће у наредном периоду бити помоћник некадашњег саиграча, Владимира Вујасиновића, у јуниорској репрезентацији.

"Одувек сам планирао да останем у ватерполу. Ово је прилика да видим како ћу себе доживети у новој улози. Желим да видим да ли сам створен за тренера или за нешто друго у спорту, који ми је много дао. Прилика је и да се одужим и ватерполу и репрезентацији. Искусан сам, доживео сам доста лепог и мање лепог у каријери, тако да имам много тога да пренесем младим играчима", истиче у телефонском разговору за Новости Гоцић.

Слично је било и са селектором Дејаном Савићем, који се годину дана по завршетку репрезентативне каријере, 2009. године прикључио стручном штабу на Универзијади у Београду.

"Рано је за било какво упоређивање. Изабрао сам природан и нормалан пут, јер сматрам да би сви успешни репрезентативци требало да остану у Савезу, да на неки начин помогнемо ватерполу у Србији. Не видим разлога да буде другачије", убеђен је Гоцић.

Одлуку да се огледа као тренер донео је после разговора са селектором Дејаном Савићем и Владимиром Вујасиновићем.

"Њихова замисао је да се прикључим репрезентацији, као почетник. Колико год сам искусан, колико год знао, морам да учим. А учићу од најбољих", подвлачи Гоцић.

Живко наглашава да одлука да полако улази у тренерске воде не значи и крај каријере.

"Имам уговор са Солноком до 2019. Дакле сигурно сам активан до моје 37 године. Али, када се уђе у ове моје, зреле играчке године, незахвално је причати о будућности. Како селекције раде преко лета овај ангажман неће да ремети планове. Једноставно, желим да се припремам за сутра", каже Гоцић.

Породица и није била одушевљена због Живкове одлуке:

"Није им се допала идеја, било је уздаха у стилу, опет без одмора, заједничког летовања. Мислим да има времена за све. А ја и не волим превише слободно време, јер се тада осећам бескорисним. Добро је што сам крај базена, што ћу у води радити са млађим играчима", закључио је Гоцић у разговору за Новости.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар