Авангардни Хамилтон: Постаћу Пикасо Формуле 1!

„На идеалном подијуму најбржег спорта би могли стајати Хан Мануел Фанђо, Ајртон Сена и ја“, рекао је Хамилтон који обећава јурњаву за славом све док не постане Пикасо света брзине.

Остали спортови 18.05.2017 | 10:00
Авангардни Хамилтон: Постаћу Пикасо Формуле 1!
За Луиса Хамилтона се зна да у његовом возачком опусу нису постојале скромне фазе. Увек је хтео да буде најбољи, па се сада такмичи и са славом какву је за живота заслужио оснивач кубизма, легендарни сликар Пабло Пикасо. И не само то, возач Мерцедес АМГ Петронаса размишља о својој величини у свету Формуле 1 на један заиста посебан начин. Сам је саставио идални подијум октанског циркуса са својим именом наравно, али без Михаела Шумахера.

“На идеалном подијуму Формуле 1 би могли стајати Хуан Мануел Фанђо, Ајртон Сена и наравно ја”, рекао је Луис од Британије, а ми подсећамо да Сенина духовна заоставштина живи други живот у Хамилтоновој каријери кроз поруке на његовим кацигама и бразилску заставу у славу и част великана који је на време стигао до историје, а прерано се попео на небо.

“Желим да се тркам онолико времена колико ми је потребно да постанем највећи у историји. Као Мухаммед Али, тако некако. Ако ће то бити за пет година, онда ћу свој пут газити даље и константно се побољшавати“, рекао је Хамилтон, а онда прешао на себе и поређење са једним од најсвестранијих уметника 20. века.

“Али желите нешто да постигнете самостално, онда сами себи треба да будете учитељ. Не верујем да је Пикасо ишао около и испитивао друге сликаре тражећи савет, зар не? Он је као и ја следио свој пут. У болиду сами себи постављате правила, јер Ф1 није као карате па да вам треба тренер“, закључио је своју личну, веома нескромну причу Луис Хамилтон.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар