Ни Додик не вјерује у оцјепљење

Драган Бурсаћ, колумниста бањалучког портала Бука, за ‘Зашто?’ анализира најновију изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика о одржавању референдума о самосталности Републике Српске.

Република Српска 16.05.2017 | 07:24
Ни Додик не вјерује у оцјепљење
- Јубилеј

Милорад Додик сваки пут када није у центру пажње политичке јавности у Босни и Херцеговини, поготово у Републици Српској, отвори питање референдума.

Мислим да му је ово јубиларни 55. или 60. пут да помиње референдум.

- Популизам

Овај пут то су неријешени случајеви, прије свега рудник Љубија, а опозиција у Републици Српској подноси иницијативу за смјену Владе Републике Српске.

То је тренутна тема која се отвара а онда иде прича о референдуму којом се поклапа та тема и онда се иде на поље популизма на којем је Додик до сада увијек био медијски успјешан.

- Анкета

Све те пиче о референдуму, и сами знамо да падају у воду, па чак и Милорад Додик говори да то апсолутно не значи ништа.

Он сам и његов тим су рекли да је онај референдум који је био око 9. јануара (Дана Репубике Српске) у ствари једна обична анкета.

- Пет минута

Народ, а поготово медији, некако увијек падну у ту његову замку и ево ми сада причамо о том референдум који је, наравно, непостојећи, и који се неће десити.

Но, Додик по ко зна који пут добија својих пет минута.

- Москва

Нико жив у региону, а камоли у Москви, не обраћа пажњу на такве изјаве.

Мислим да људи у Москви ни не знају гдје се налази Република Српска, а камоли Милорад Додик и његов референдум.

- Реалност

То је једно унутарстраначко и унутрашњополитичко питање на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине које је само себи довољно.

Оно у реалности апсолутно ништа не значи и прије свега не значи ништа за актера те приче, Милорада Додика, а камоли за било кога другог.

- Ситуација

Међутим медији то некако, што свјесно, што несвјесно, неким спиновима и аутоголовима створе неку ситуацију подршке.

Немогуће је рећи да имате подршку за неку ситуацију коју ви сами не подржавате.

То је само његова реторика и та реторика нема везе са реалношћу.

(Слободна Европа)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Реалност

16.05.2017 05:26

Брука и срамота српског народа....већу кукавицу мајка није родила. А шта би са оним референдумом о отцјепљењу 2018? Прпа? Кукавицо! Распиши референдум, бар једном буди човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

16.05.2017 07:31

Схватите да нас нико ништа не пита у БиХ ! Ако "центри моћи " одлуче да ће бити: "балканска федерација",нека "нова Аустроугарска","југоисточно европска федерација" итд.! Заев ће данас добити мандат,значи џабе "дешавања народа",УС амбасадорка рече јучер да акцизе морају проћи,значи нажалост проћи ће!!Нас у еx YУ нико ништа не пита ни за што !!

Name

Мрки

16.05.2017 07:39

Будало једна, па тек је 2017. година. Тај референдум о отцијепљењу је планиран за септембар/октобар 2018. године и вјеруј ми да ће се одржати. Предсједник до сада никад није погазио своју ријеч, а референдум је часно обећао, тако да не сумњам да ће се он и спровести. Имамо још више од годину дана, а вјерујем да су са припремама већ почели и наравно да то неће давати у јавност.

Name

Ре мрки

16.05.2017 07:59

Хоце бит 3218,сигурно.Имам повјерљиве информације.

Name

ре Мрки

16.05.2017 08:09

Чуј неће давати у јавност. Па разгласили би на сва звона да ишта раде на томе.

Name

Не Закухавај

16.05.2017 05:33

Видис да Милету није до тога посебно сад кад скупља папке на сваку страну за Љубију. Изгледа да су добре сансе да нафата неког из домовине и таман да му подрзе финансијско криминалну операцију ти о независности. А јос нису ни објављени датуми за нове изборе,хоцес да испуца све теме па да нема цим замлациват народ. Стварно срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

16.05.2017 05:37

Нисмо сви политичари.Ако сматрате да сте бољи од председника кандидујте се и Ви и бавите се политиком кад већ знате само критиковати.За све постоји КАД И ЗАШТО и потребно је нешто урадити у ПРАВИ ЧАС а не лупетати без везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

адмирал флоте

16.05.2017 06:09

Брод је вец на пола потонуо. А Ви на палуби писете овакве изјаве! Боље би било да потразите појас за спасавење.

Name

Дејо

16.05.2017 06:17

Па наравно да постоји вријеме и мјесто за све, али када по стоти пут понављате исту ствар, кад год се нека озбиљна ситуација у РС десава, од егзистенцијалног знацаја, онда то није одлика врхунског политицара него цисти популизам који само слузи за скретање пазње са стварних проблема.А јадан је онај ко се прима на тај исти популизам.А наравно да мозе боље од тога, једноставно не користити питање референдума у празно, него радити за добробит свога народа да га економски ојаца,јер само јака дрзава економски мозе прицати о таквим стварима, а кад се указе права прилика онда и референдум искористити.Овако је све цисти популизам и играње зивотима обицног народа.

Name

Борац рс

16.05.2017 06:23

Ми цемо Вас бандите говнавим моткама ...............узалуд крадете све це дјаво однети.

Name

СА

16.05.2017 05:44

Послије референдума би се десила блокада цијелога свијета осим Русије која и не зна гдје је РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавијештен

16.05.2017 06:04

Посљедњи човјек који је за отцјепљење Републике Српске је Милорад Додик. Како би побиједио на изборима, а за кога би гласачи испраног мозга од РТРС-а гласали. Мислим да када би се Бакир сложио да Република Српсак буде независна, Додик би био против. Мрцина Лакташка живи од манипулација и преобразби, само да влада и краде. Ничија није до зоре горјела, само Република Српска нема алтернативу. Ови из СзП су се удомили, покуповали станове и некретнина, плате одличне и сл.. То да буде покретачка снага да се шљам, фукаре, олош и полусвијет отјера са власти невјерујем. Очекујем неки грађански покрет "Фронт за слободу", без свих политичара до сада и да све отјерамо Лустрацијом на сметлиште, а ове са власти у затворе доживотни рад и одузимање имовине. Све друго су шупље приче. Да ли је очекивати да ће рецимо Црнадак и други, покренути закон о поријеклу имовине, па треба доказати своју. Дао му пунац, па откуда пунцу итд.....................

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

16.05.2017 07:33

Да вас утјешим у Ф.БиХ је све исто ако не и горе јер имамо "10 држава " тј. кантона ! Можда је Брчацима једино мало боље у дистрикту ?

Name

Перица

16.05.2017 06:10

Имате последњу шансу, ха ха ха, лајите још мало. Биће долар и еура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исттјеривац буха

16.05.2017 06:12

Мој народе новца нестало кредити обустављени дзавне фирме, стецајеви, једино Додик и екипа са новцем. Зато манипулирају са Љубијом са Зељезницама РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

16.05.2017 06:12

Ми смо народ који је залутао као и предсједник и постован у свијету бас као и предсједник,диземо себи реп и знацај бас као и нас предсједник,ниста цудно,какав народ,такав и предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.05.2017 06:23

Једно питање:"А ста то Народ добија тим фамозном референдумом и отцијепљењем, веце плате, нова тадна мјеста, бољу здравствену заститу, боље сколство, бољи зивот, смањење корупције и криминала и непотизма, ако то све добија овај Народ ја сам ЗА, али не добија ниста од тога, него само јос горе стање и гору владавину и веце сиромаство него сад. Додику треба референдум да би он и његова свита јос болбе зивјели и дуго владали, а на крају избијегли све оно сто мора доци кад тад да се поднесу рацуни за све сто су урадили.Маните се људи глупости и референдума, окрените се себи и реалности и видите гдје сте, па подузмите несто да побољсате зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

999

16.05.2017 06:43

Милорад добро зна да би са стварним отцјепљењем досао и његов сигурни крај. Ни сто Путина га не би спасило. Остају само ови мамлази сто на помен референдума одмах сврсавају, мислеци да це остати заувјек на својим радним мјестима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пс

16.05.2017 07:56

И припојење Србији би знацило Додиков крај. Он то добро зна и погријесити неце. Све остало је лудовање његових савјетника и медија.

Name

псс

16.05.2017 08:00

Боље бити први у селу него други у граду. Боље дијелити погацу са Изетбеговицем и Цовицем, него да ти све отме неки Београдски мангуп.

Name

Лија

16.05.2017 06:52

Хљеба господару, хљеба одавно не виђешмо........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

16.05.2017 07:12

Ја вјерујем, свим срцем...доци це бољи политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

16.05.2017 07:35

Нажалост ја не јер сви су исти , част можда оном Шаровићу : љевица , центар , десница сви су цопy - пасте !!

Name

измишљатор

16.05.2017 07:38

Ама какав црни референдум, то је апсолутно нереално са много аспеката. Већ одавно нико не спори РС као ентитет, Сам Додик је често контрадикторан, данас је за референдум а сутра је за слово Дејтона, по слову Дејтона референдум није могућ. Брчко дистрикт, шта ће мо са овим градом. Референдум није реалан у наредним деценијама. мир нема цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплсоцп.

16.05.2017 08:19

"То је само његова реторика и та реторика нема везе са реалношћу." Тацно. Он повремено, кад му затреба потегне за овом отрцаном фразом, за коју се народ лакомислено упеца. То "упецавања норода" говори ипак несто, а то је да би се радо видјела самостална Република Српска. То је у овом тренутку посве нереално, то зна и сам Додик. РС би, и када би досло до самосталности, опстала самостално веома теско. Она би у том слуцају морала постали нека врста "аутономне покрајине Србије" . Зато це назс Додик и у будуце повремено "увесељавати" испразном сламом. Али, страсно је сто он у РСу нема озбиљног конкурента, како партиског тако и персоналног. У овом моменту је то једини Иваниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуја

16.05.2017 10:23

Манити Миле! Па ти нас развали?

ОДГОВОРИТЕ