Политичари смирите тензије у региону

Министарство породице, омладине и спорта организовало је у Требињу свечаност поводом Међународног дана породице. Министар Јасмина Давидовић ову прилику истористила је да позове политичаре из региона да смире тензије, али и дала занимљиве савјете незапосленим младим људима. Давидовићева им предлаже да не траже посао само у својој струци, као и да би могли да се врате на имања која имају на селу.

Република Српска 15.05.2017 | 19:21
Политичари смирите тензије у региону
Давидовића каже да је породица темељ друштва, а да у данашње вријеме има више проблема које је потребно ријешити како би у Српској имали што здравије породице. Осим економског фактора, Давидовићева је истакла да на несигурност младих људи утиче политичка нестабилност у региону, због чега је апеловала на политичаре да смире тензије.

“Проблеми су вишеструки. Не може то само да се тумачи недостатком економског стања, економском сигурношћу. Наравно, треба бар једно да ради, имати једну плату у тој породици. Не мора се чекати стан да се добије. У породици, у браку све што се заједнички оствари далеко је драже. То је оно што веже тај брак, стицати постепено заједно. Мислим да осим економског, великим дијелом проблем представља и политичка нестабилност у региону. Једноставно, људи не осјећају сигурност и апеловала бих на политичаре из цијелог региона да се тензије смире, да би се млади осјећали стабилније”, рекла је Давидовићева.

У Министарству су имали и посебне савјете за све незапослене. Давидовићава омладини предалаже да се боре за радна мјеста, да не морају само да траже посао за који су се школовали, али и да имају могућност да се баве пољопривредом на породичним имањима.

“Много прихватамо утицај запада. Прихватамо утицај лагодног начина живота. Далеко је једноставније узети пет марака, па у кафићу провести дан уз интернет и говорити `боже, боже, нема посла`. А иста та омладина треба да се ангажује, да се бори за себе, да тражи посао. Не мора то бити посао у струци, за почетак нека буде ван струке. На крају крајева наша омладина, односно њихови родитељи, дједови имају имања на селу и зашто се не окренути томе”, додала је Давидовићева.

Министар Јасмина Давидовић у Требињу је отворила литерарну изложбу о теми “Моја породица”, поводом Међународног дана породице.

(БН телевизија)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ало

15.05.2017 17:26

Бундево, то је олос а не политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

15.05.2017 17:47

Идите Ви на село господјо . Са таквим размисљањем оцигледно вам није мјесто у Влади РС а посебно на позицији министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДартхИнВадер

15.05.2017 19:04

Госпођа је из Фоче. Не чуди ме изјава.

Name

фоцак

15.05.2017 19:30

Јасна не уме да ради као ЉЕКАР.опсте праксе.Цела ФОЦА ЗНА Да ие незналица,А МИНИСТАР,

Name

БОБА

15.05.2017 18:11

МАЛА ЈЕ САМО ЗА ПОЉОПРИВРЕДЕ МИЛИ БОЖЕ КАКО СУ ОВАКВИ ИСПЛИВАЛИ КОИ СУ ОТЈЕРАЛИ ПАМЕТ ГОСПОДУ БАЊА ЛУКА ИМАЛА НАЈ ЉЕПШЕ ДЈЕВОЈКЕ ТАКВОГ НАРОДА НИКАД СВЕ НЕКАКВИ ГОЛИЋИ ДИРЕКТОРИ МИНИСТРИ ДАВИДОВИЋКА УМИСЛИЛА ДА ЈЕ ФАЦА ПА НА МОБИЛНОМ ПИШЕ ГЛУПСТИ ТО ЈЕ ЧУДО ШТА РАДЕ СРЕТНО ИМ БИЛО БОГ ЋЕ СУДИТИ СВИМА ПО ЗАСЛУГАМА ТУ НЕ МА ПАМЕТИ ВЕЋ СТРАНАЧКИ ГЛУПАЦИ,СЕЉАЧИНЕ ДА СЕ НЕ УВРИЈЕДЕ ПРАВЕ ВРИЈЕДНОСТИ ОНИ ЋЕ СЕ ПРОНАЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

струка

15.05.2017 18:23

То и јест проблем сто нико не ради посао из своје струке.. какав је то савјет да се тако настави са неструцним радом. критикује политицаре а даје им подрску савјетима.. свако треба само да ради свој посао из струке ил да се струцно преквалификује неком вецерњом сколом а не факултетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладинац

15.05.2017 18:27

Како је кренуло ови це увести ,,добровољне,,радне акције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тахи

15.05.2017 18:52

ОВА СЕ УБИЛА ЗА ПЛУГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

15.05.2017 22:45

Ова Господја Министарка је унистила цјело Министарство за породицу,омладину и спорт!!!Знам људе који раде тамо годинама и иза себе имају резултате,али је она себи за савјетнике узела струцне сараднике који је савјетују да овако говори!Не прица нисаким у Министарству и не познаје рад Министарства нити запослене!Не занима је ниста!Узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

16.05.2017 21:57

Јадно.….

ОДГОВОРИТЕ