Проблеми због невремена

Нешто послије 14 сати дошло је до обилних кишних падавина и пљускова на територији општине Градачац, па је због наглог слијевања воде са брда дошло до повећања бујичних потока који су поплавили коловозе и изазвале сметње у одвијању саобраћаја.

Босна и Херцеговина 15.05.2017 | 18:13
Проблеми због невремена
Ради се о брдовито-брежуљкастом терену и сва вода слијева се на магистралну саобраћајницу Градачац – Орманица, гдје је један аутомобил остао поплављен насред пута.

-Претпостављамо да се ради о бензинцу којем се угасио мотор, па возач није могао упалити возило и помаћи га с цесте. Нових информација немам, али вјерујем да је до сада возило склоњено – рекао нам је Исам Сендић, шеф службе Цивилне заштите општине Градачац.

Неколико стотина метара од овог мјеста дошло је до потпуне обуставе саобраћаја на регионалној саобраћајници Срнице - Грачаница.

-Очекује се да се вода повуче до ноћних сати јер киша је престала. Пријављено нам је и да је неколико објеката поплављено у овом подручју, али немамо још комплетне информације – казао је.

Поплаве нису једини проблем који је погодио општину Грачаница. Усљед невремена било је удара громова а један од њих погодио је кућу у Срницама Доњим, која се запалила тако да је у току интервенција ватрогасаца.

Према информацијама из Цивилне заштите, није било повријеђених, јер је жена која ту живи срећом била у приземљу куће.

-Невријеме је прво захватило Грачаницу, неколико мјесних заједница, а онда је тај облак наставио кретање према Градачцу и према информацијама које имам, наставио је према Пелагићеву и Брчко Дистрикту, тако да би се и у тим подручјима могла очекивати слична ситуација – рекао је Сендић.

(Фактор)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пливај и цути

15.05.2017 16:16

Народ се вец навикао на поплаве, и скрге израсле. А мозда буде и некакве помоци.

ОДГОВОРИТЕ