Ф1: Хамилтонова и Фетелова анализа...

Британац хвали тркање. . . Немац прича о Фераријевој максимали! Четири независна фактора преломила су јучерашњу ВН Шпаније! Хамилтон је задовољан тактиком, док Фетел говори о Скудеријином и свом максимуму.

Остали спортови 16.05.2017 | 13:30
Ф1: Хамилтонова и Фетелова анализа...
Знало се да ће нијансе решити ВН Шпаније! Наравно, нико није могао ни да наслути да ће се одлука о победнику решавати на четири, рекли би засебна фронта. Први се односи на старт чија драматичност се донекле дала предвидети, а други се последично преноси на удес Кимија Рајконена и Макса Верстапена. Трећа тачка, односно трећи фронт за расплет Хамилтонове и Фетелове битке припада потезима Валтерија Ботаса наспрам возача Скудерија Ферарија. И на крају, четврта релација припада тимској борби, односно тактици одлазака у бокс. Да ли је Ферари погрешио, а Мерцедес се добро прерачунао?

„Моја екипа је обавила сјајан посао и овакво тркање увек треба да гледамо. Себастијан је био јако близу и имао је заиста невероватну брзину. Мерцедес је одабрао добру стратегију. Не знам шта је пошло наопако на старту и то ћемо морати да анализирамо. Мислио сам да сам све одрадио по процедури, али су ми точкови ипак проклизали. Код Фетеловог изласка из бокса сам сишао са стазе… Били смо један до другог. Било је то јако близу. Као што сам рекао, такво тркање треба да гледамо и уживао сам“, рекао је Хамилтон, а на њега се надовезују Фетелове речи. Немац је сам констатовао да је Скудерија учинила све, да је и он сам дао максимум, али да се није могло више. Срећа је овога пута играла на “сребрну карту” Луиса Хамилтона.

“Мој старт је био солидан. И мени и Луису су проклизали точкови. Ипак, наша друга фаза старта је била боља, што ми је омогућило да га прођем и задовољан сам због тога. Након тога сам пронашао добар ритам, имали смо другачију стратегију у односу на Мерцедес. Све време смо знали смо да ће финиш бити кључан. Био сам изненађен колико ми је био близу након другог пит-стопа. Зато сам кочио што касније у кривини један и некако успео да се одбраним. Након тога сам чинио све што сам могао да останем испред. Имао сам среће када сам добијао заветрину од болида које смо обилазили за цео круг, али када сам остао сам… Хамилтон ме је тада баш прошао. Покушали смо да останемо у трци, дали смо све од себе али, не то није било довољно“, закључио је Себастијан Фетел, другоипласирани на трци за ВН Шпаније.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар