Партизан: Што не пишете о катастрофи у дербијима?!

ФК Партизан одговорио је Црвеној звезди на саопштење у којем се помиње "лоповлук" и "отимање првог места на табели".

Фудбал 15.05.2017 | 11:30
Партизан: Што не пишете о катастрофи у дербијима?!
Из Хумске 1 истичу да је то срамотно упитавши челнике највећег ривала зашто не помене своју катастрофу у вечитим дербијима ове сезоне.

Црно-бели су на Звездину оптужбу да у првенству играју "пријатељске" уткамице истакли да они такве имају само преко лета, те да за разлику од црвено-белих одлуку судије Маја Вујовића у 153. дербију дербију нису назвали "лоповлуком" него "грешком".

Саопштење ФК Партизан преносимо у целости:

С обзиром на изузетно низак ниво последњег саопштења руководства Црвене звезде, које врви од клевета, инсинуација и увреда, најрадије се не бисмо оглашавали, али због јавности и истине ради морамо.

Све што је ФК Партизан урадио у овом првенству, урадио је играма на фудбалском терену. Све су то учинили наши играчи и стручни штаб на челу са г. Марком Николићем.

За Партизан играју само играчи који су регистровани и који су у саставу фудбалског тима, нико други.

Назвати то лоповлуком, као што стоји у више саопштења Црвене звезде је недостојно и представља „пресну лаж”.

Партизан пријатељске утакмице игра искључиво у припремном периоду, као и у паузи првенства, а све друге утакмице одигране у оквиру Супер лиге Србије су такмичарске.

О вредности фудбалског клуба Партизан и играчкој доминацији најбоље говоре резултати три дерби утакмице са Црвеном звездом у којима је наш фудбалски ривал узео од могућих девет само један бод и то голом после гол-аута.

Чак ни после тог гола из гол-аута на утакмици коју је судио Мајо Вујовић, којег бије глас да је звездин навијач, ми из Партизана то нисмо назвали лоповлуком, већ „тешком материјалном грешком” тог истог судије и његовог помоћног судије, већ знаменитог Срђана Обрадовића.

Као што никаквог лоповлука од стране Партизана није било, тако није могло бити ни било какве „сагласности” за тај „лоповлук” од стране ФСС, нити може бити речи о било каквим „двоструким аршинима” фудбалског савеза нити његових руководилаца.

Такође је опште познато да се на готово свим функцијама у фудбалској организацији, по њиховом властитом признању налазе звездаши, чиме се г. Душан Мракић јавно хвали.

Партизану не треба било чија и било каква ванспортска и ванфудбалска помоћ, ни сад, ни у будућности.

ФК Партизан су органи ФСС потребни да омогуће и заштите регуларност такмичења у коју смо и до сада, не баш без извесних сумњи, веровали.

Није нам нејасно да су последња саопштења из ФК Црвена звезда управо вршење жестоког притиска на укупну фудбалску организацију, па и на председника ФСС у циљу да се регуларност у завршници првенства грубо крши у корист Црвене звезде.

То се посебно чини пред утакмицу 36. кола СЛС Раднички Ниш – Партизан.

Ако је већ неком сметало мирно праћење утакмице Партизанових навијача у 35. колу СЛС против екипе Вождовца ван стадиона Партизана, питамо се како то да му се допада протесна шетња Звездиних навијача улицама Београда?

Карактеристично је да ниједно саопштење ФК Црвена звезда уопште не помиње квалитет фудбалске игре, фудбалски терен, а ни резултате у дербијима који су за њих катастрофални.

Сва саопштења одреда су усмерена на оно што се дешава ван спорта и на то и само на то су наши конкуренти концентрисани. И то јасно говори о чему се ради.

Има у тим изјавама и званичним саопштењима свега и свачега, али ни речи о фудбалу.

Сва та саопштења су само покушај да се сви сврстамо у кош у којем смо сви исти, у којем сви нешто мешетаримо, крадемо, варамо – нисмо исти!

Партизанови фудбалери све што су постигли урадили су својом игром, а нико из Партизана, нити је било шта намештао, нити има везе са било каквим намештањима, кладионицама, „прелазима”.

Ми никада нисмо покушали да се такмичимо са људима који су, као што је опште познато, огрезли у разним ванспортским радњама.

Знали смо и знамо да на том пољу немамо шта да тражимо и да морамо да се концентришемо на оно што једино и најбоље знамо – спорт.

И то је и само то у нашој фудбалској игри уродило плодом, те смо уверени да ће тако и остати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар