Настасе под истрагом, а предаје пехар у Мадриду?!

Организатори турнира у Мадриду нашли су се на удару Женске тениске асоцијације (WТА) због тога што је Илије настасе учествовао у церемонији доделе пехара.

Тенис 14.05.2017 | 14:15
Настасе под истрагом, а предаје пехар у Мадриду?!
Настасе је у суботу предао пехар победници и сународници Симони Халеп, која је у финалу савладала Францускињу Кристину Младеновић, резултатом 7:5, 6:7 (5-7), 6:2.

70-годишњи селектор Фед куп репрезентације Румуније појавио се на бини, фотографисао са Симоном, иако се налази под суспензијом Међународне тениске федерације (ИТФ) збох расистичких коментара упућених Серени Вилијамс, али и понашања на мечу Фед купа између Румуније и Велике Британије.

Он је тада упутио непримерене коментаре селекторки Британије Ен Кјотавонг, потом вербално напао једног новинара, да би кулминација стигла вређањем Џоане Конте и судија, због чега је избачен.

Извршни директор WТА Стив Сајмон издао је саопштење у којем критикује организаторе у Мадриду.

“Једина сенка на све јесте учешће господина Илије Настасеа у церемонији доделе пехара. Њему није место на тениском терену. Налази се под суспензијом ИТФ због својих недавних испада и требало би да му се укину све привилегије на догађајима под покровитељством WТА докле год се не заврши истрага”, стоји у саопштењу директора WТА.

Власник турнира који се игра у ‘Магичној кутији’ је Јон Цирјак, такође некадашњи румунски тенисер.

“Неодговорно је и неприхватљиво од Мадрид опена да му додели неку званичну улогу”, додаје Сајмон.

Иначе, због непримереног понашања Настасеу није дозвољен улазак на Ролан Гарос, као ни у Краљевску ложу на Вимблдону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар