Шетња рзавским бреговима

Осми планинарски сусрети и поход поетичног имена „ Прошетајмо рзавским бреговима“, окупио је ове године у Вишеграду више од стотину планинара из десетак планинарских друштава из Републике Српске и Србије.

Република Српска 14.05.2017 | 12:46
Шетња рзавским бреговима
Старт похода био је код храма Светог Јована а циљ Црвене стијене на граници са Србијом на надморској висини од око хиљаду метара.

Предсједник планинарског друштва „Столац“ из Вишеграда Жарко Крсмановић рекао је да на походу учествују планинари из планинарских друштава који су пријатељи Вишеграђана и са којима су се сусретали на многим походима у Републици Српској и Србији.

„ Циљ нам је да што више људи, а посебно младих извучемо из кафића, кафана и са улице и усмјеримо их ка природи и можемо се похвалити да смо у томе успјели јер је све више чланова у нашем друштву а и учесника наших похода познатим планинарским стазама“, додао је Крсмановић.

Планинар Жељко Долић из ПД „Гласинац“ из Сокоца каже да Сокочани радо долазе на вишеградске планинарске стазе и да је овај поход, гдје их доста учествује, потврда ове тврдње.



Тања Мракић из планинарског друштва „Тара“ из Бајине Баште каже да је од њихових седамдесет чланова дванаест дошло у Вишеградску бању и да ће позвати Вишеграђане да буду њихови гости.

Члан планинарског друштва „Ера“ из Ужица Слободан Стефановић каже да ови походи нису само шетња по природи већ и дружење планинара, склапање пријатељстава међу људима гдје не треба занемарити ни здравствени моменат.

Планинарско друштво „ Мајевица“ из Бијељине ове године обиљежава тридесет година постојања.

„ Одушевљени смо љепотом Вишеграда и његове околине, добро уређеним планинарским стазама а највише нас импресионирају видици са којих 'пуца' поглед на вишеградску котлину“, рекао је члан овог друштва Небојша Зорић.

И Новица Короман из ПД „ Јахорина“ из Пала је оцијенио овај поход изузетно успјешним и рекао да ће поново доћи.
Организатор похода „ Прошетајмо рзавским бреговима“ било је ПД „Столац“ из Вишеграда.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нн

14.05.2017 12:03

Лијеп поход по рзавским бреговима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

14.05.2017 19:41

Велики поздрав за најмладјег уцесника Дамјана Зивковица

ОДГОВОРИТЕ