Поповић пред Вориорсе: Молите се!

Тренер Сан Антонио Спарса на себи својствен начин је објаснио каква је тактика потребна његовом тиму за Голден Стејт Вориорсе: Молитва.

Фудбал 14.05.2017 | 15:00
Поповић пред Вориорсе: Молите се!
Поповић је пет пута предводио "мамузе" до НБА титуле, те рекордних 20 узастопних учешћа у плеј-офу.

Међутим, и он је свестан да су Вориорси са Стефом Каријем, Кевином Дурентом, Клејом Томпсоном и Дрејмондом Грином фаворити у финалу Запада, посебно што су Спарси остали без Тонија Паркера, а Кавај Ленард има проблема са скочним зглобом.

Један од ослонаца његове игре ветеран Ману Ђинобили истиче да је кључ успеха против Вориорса борба свих 48 минута без паузе, физичке или психичке.

"Они су један од најбољих тимова свих времена. Прошле сезоне су остварили 71 победу и играли финале. Ове године 60 и нешто. Јаки су. Свом невероватно талентованом нападу су довели још једног сјајног играча, а солидни су и у одбрани. Имају основу да константно играју добро и одлично шутирају", рекао је Ђинобили.

Спарси су у полуфиналу конференције савладали тексашког ривала Хјустон Рокитсе са 4-2 у серији, а у последњем мечу су декласирали противника 39 поена разлике.

"Хјустон је тим који те одлично спреми за овакве утакмице. Наравно, Вориорси су талентованији, имају боље шутеве, боље контролишу лопту, бољи су у одбрани. Тако да ми морамо бити још бољи", закључио је Аргентинац.

Први меч финала Запада између Голден Стејта и Сан Антонија на програму је у недељу од 21:30 часова по нашем времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар