Ђоковић без шанси, Надал убједљив за финале!

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу Мастерса у Мадриду од Рафаел Надала са 2:0 (6:2, 6:4).

Тенис 13.05.2017 | 18:05
Ђоковић без шанси, Надал убједљив за финале!
У јубиларном 50. окршај двојице великана, које је уједно и највеће ривалство у историји 'белог спорта', виђена је слаба игра Ђоковића који доживео 24. пораз од Шпанца.

Други рекет планете био је бранилац титуле у 'Магичној кутији', а против Надала је имао је седам победа у претходних седам мечева. Међутим после 2014. године, Рафа је успео да оствари тријумф против Новака Ђоковића.

Друго полуфинале на програму је од 21.30, а састају се Уругвајац Пабло Куевас и Доминик Тим из Аустрије.

Први поен на мечу припао је Шпанцу, који је добро прочитао замисао Ђоковића. Потом је уследила грешка српског тенисера за 0:30, а после краће размене, Ђоковић поново греши. Надал је дошао то три брејк лопте, искористивши одмах прву.

Почетак првог гема Рафе изгледао је слично као и Новаков. Други тенисер планете после две грешке противника долази до 0:30. Међутим, добрим сервисом и поклоном Ђоковића, Надал изједначује 30:30. У наредна два поена играчи су разменили по поен, за први дјус на мечу.

После дуге размене, Ђоковић је поново погрешио, а затим добрим сервисом Рафа је повео са 2:0.

Очигледно је да Ђоковићу игра слабије функционише што је Надал поново искористио да дође до 15:30, а потом и до две брејк лопте. Шпанац одличном форхенд дијагоналом долази до великих 3:0.

Четврти гем нам ништа није донео, пошто је пети тенисер света без игубљеног поена добио свој сервис гем.

Коначно српски тенисер проналази неки ритам, а пре свега добри сервисом долази до три гем лопте. Међутим сјајним ритерном, Новаковом петом неизнуђеном грешком из бекхенда и још једном форхенд паралелом Надал долази до изједначења.

Уследила је грешка Шпанца, а потом и добра игра на мрежу Ђоковића за први освојен гем српског тенисера.

Пети рекет света слабије је играо и сервирао у шестом гему сета, што је Ђоковић успео да искористи за 30:30. У веома важном поену виђена је дуга размена, а Шпанац одличном бекхенд паралелом долази до гем лопте, а затим сјајним сервисом повишава на 5:1.

У седмом гему првог сета видели смо и прву фрустрацију код Ђоковића. Једноставно “Краљ шљаке“ је играо добро, док је Новак био веома лош, па и не чуди што се српски тенисер мучи на сваки свој сервис.

Шпанац је имао сет лопту, међутим добром игром на мрежи Србин спашава и долази до гем лопте. Дуплом сервис грешком Новак је поклонио поен Надалу, али је зато одличним форхендом, а онда и добрим бекхендом смањио на 5:2.

У осмом гему првог сета, Надал је сервирао за први сет. Ђоковић поново није имао шансу у Рафином гему, који је овај лако добио за вођство у првом сету, 6:2.

Слична игра виђена је на старту другог сета, када је грешкама Ђоковића, Надал поново успео да дође до брејк лопте, коју је наравно пети тенисер планете искористио.

У првом сервис гему Надала у другом сету, виђена је од старта меча уједначена игра. Међутим, Шпанац је одиграо пар добрих поена и дошао до гем лопте, коју је лако искористио.

Ђоковић коначно проналази добар ритам и без изгубљеног поена добија трећи гем другог сета.

Добру игру из претходног гема Ђоковић преноси на наредни и по први пут на мечу стиже до 0:30. Али јефтином грешком, други рекет планета поклања поен Шпанцу, а потом “Краљ шљаке“ добро разменом стиже до изједначења. Добрим сервисом Надал долази до гем лопте, међутим Ђоковић је узвратио сјајним ритерном за дјус.

Одлично игром са основне линије српски тенисер долази до брејк лопте, коју је и успео да искористи за 2:2.

Међутим, у наредном гему дуплом сервис грешком Новак поново даје полу шансу Шпанцу 15:30. Уследила је дуга размена, а Надал је зачуђујуће погрешио за 30:30. До краја гема Надал није искористио прву брејк лопту, али зато јесте другу за поновно вођство 3:2.

Чинило се да ће Рафа лако потврдити брејк, пошто је имао три узастопне гем лопте. Међутим, Новак је успео да добије два поена и закомпликује мало ствари. Ипак добром игром у наредном поену Надал је потврдио брејк.

Приликом другог поена у седмом гему виђен је најлепши потез Ђоковића који је сјајним “дроп шотом” изједначио 15:15. У наредном поену други играч света имао је инцијативу, коју није успео да искористи па је Рафа повео са 15:30.

Уследила је сјајна бекхенд дијагонала Новака, а потом и грешка Шпанца за добијен гем српског тенисера.

Рафаел Надал наставио је са добрим сервисима и без изгубљеног поена добија гем, који га је приближио финалу Мастерса у Мадриду, 5:3.

Ђоковић се није предавао и са једним игубљеним поеном на свој сервис гем смањује на 5:4.

Новак је одлично кренуо у одлучујућем гему, очиствши линију из бекхенд паралеле 0:15. Ипак, Надалу су припала наредна три поена, па је тако дошао до две меч лопте. Новак је узвратио добивши три узастопна поена, чиме је дошао до брејк лопте.

Међутим, Надал је чврсто одлучио да прође у финале Мадрида, што је показао и на терену. На крају Ђоковић није искористио брејк лопту, а Рафаел Надал јесте другу меч лопту за 24. тријумф против српског тенисера.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Далибор

15.05.2017 10:35

Шта он очекује да му шпанац Имаз мисли боље од његовог кума.Ипак је у њему српски менталитет јако добро познат СВИ СУ ТИ БОЉИ ОД СВОГ било би му најбоље да оде у пензију него га онако јадног ко чачкалицу гледати како стење пи терену.Држи се ти траве и имаза па цес убрзо постати предмет подсмијавања у целом свету.Зао ми те.

ОДГОВОРИТЕ