Пао авион, страдала и дјеца

Пет људи, међу којима су троје дјеце, једна млађа особа и пилот погинули су у суботу поподне у паду малог спортског авиона недалеко Мостара.

Босна и Херцеговина 13.05.2017 | 21:25
Пао авион, страдала и дјеца
"У паду авиона погинули су пилот, троје дјеце и једна млађа особа", изјавио је за Хину министар унутарњих послова Херцеговачко-неретванске жупаније Слађан Беванда.

Он није могао рећи што је узрок пада авиона додајући да ће се то утврдити у истрази коју ће провести Агенција за пружање услуга у зрачној пловидби БиХ (БХАНСА).

Из ове агенције за Хину нису могли потврдити ко се налазио у авиону. 

"Немамо службену информацију ко је био у авиону. Обавијештени смо да је с везе нестао авион у 15.53. Одмах након тога торањ у Мостару је дојавио да је видио пад, велику експлозију и пожар. Одмах је ангажиран Центар БХ АНСА-е који је покренуо спасилачку акцију и обавијестили све службе на терену", рекли су за ХИНА-у из БХАНСА-е.

На мјесту пада авиона у јужној зони Мостара између насеља Јасеница и компаније Алуминијски комбинат налази се велики број возила хитне помоћи и ватрогасаца а полиција је оградила шири простор.



Поводом манифестације "Дани отворених врата" на Зрачној луци Мостар данас су организовани промотивни тандем скокови из авиона, те панорамски летови изнад Мостара.



Министар унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Слађан Беванда изјавио је да се у Мостару данас догодила велика трагедија у којој је погинуло пет особа.

Беванда је истакао да је полиција обезбиједила мјесто несрећа, да је присутан кантонални тужилац и да се чека долазак тужиоца Тужилаштва БиХ, који ће преузети истрагу.

Он је додао да је, за сада немогуће, дати више информација. 

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

маки

13.05.2017 15:38

Заборавило се на погинуле падобранце у Залузанима Маја 2014 ..БН подсјетите нас мало , докле се ту стигло

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

13.05.2017 20:02

ИСТРАГУ ОВЕ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ ПРОВОДИ ТУЖИЛАШТВО БИХ - ШТО ЈЕ ПО ЗАКОНУ ИСПРАВНО... А ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ ЗАШТО ЈЕ У СЛУЧАЈУ НЕСРЕЋЕ У ЗАЛУЖАНИМА ИСТРАГУ ПРОВОДИЛО НЕНАДЛЕЖНО ОКРУЖНО ТУЖИЛАШТВО БАЊА ЛУКА И ПО ЧИЈЕМ НАЛОГУ - А ДА БИ НЕКОЛИКО ГОДИНА КАСНИЈЕ УНИШТЕН ПРЕДМЕТ ХЛАДНО ПРОСЛЕДИЛИ ТУЖИЛАШТВУ БИХ - ДА ЛИ ЈЕ РАЗЛОГ ДА СЕ НИКАКО НИЈЕ МОГАО ОПТУЖИТИ НЕКО КО ЈЕ ТРЕБАО БИТИ ОПТУЖЕН, А САМО ЗБОГ НЕЧИЈИХ НИСКИХ ПОБУДА И ИНТЕРЕСА...

Name

аа

13.05.2017 21:14

А шта се нажалост може ријешити у залужанима... колико год је било грешака других, нај већа грешка је грешка пилота који је заокретом покушао да врати авион на писту умјесто да га је само призељио на стазу, невјерујем да би нешто посебно учинио али сам сигуран да сви неби изгинули...

Name

Ја

13.05.2017 17:01

Жалосно велика трагедија а што се тиче залужана неочекујете ваљда од ових наших стручњака тако брзо резултате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

13.05.2017 21:10

Прво сауцесце поридицама.Питања за формирану комисију:техницка исправност авиона/40 год стар/,кад су врсени сервиси,да ли су путници просли процедуру која је потребна приликом лета/контрола полиције и КДЗ која се не мозе. и несмије пропустити никако,посто је ово приватни авион колико се путника могло наци у авиону..................Ово је страсна трагедија и за ово се кривац мора наци сто прије јер овдје није све до пилота.

Name

ДЕГОТХИА

14.05.2017 11:10

НАЖАЛОСТ ОВАЈ УДЕС ПОКАЗАО ЈЕ ОПШТИ ХАОС ОД ПРОПУСТА У ЦИВИЛНОМ ВАЗДУХОПЛОВСТВУ У БИХ... ДИРЕКТОР ДРЖАВНЕ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ЦИВИЛНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО БИХ (БХ ДЦА), ПО ЗАНИМАЊУ "СРБИН", НА ТОМ МЈЕСТУ "СТОЛУЈЕ" ВЕЋ СКОРО 18 ГОДИНА И САМО ПО ТОМЕ ЈЕ УСАО У ИСТОРИЈУ. ДИРЕКТОР АГЕНЦИЈЕ ЗА КОНТРОЛУ ЛЕТЕЊА (БХ АНСА) ЈЕ ПО ЗАНИМАЊУ "ХРВАТ" И ЗЕТ ЈЕ ДРАГАНА ЧОВИЋА. ОСНОВНИ ПОСАО ОВА ДВА НАЗОВИ ДИРЕКТОРА ЈЕ ДА СЕ МЕЂУСОБНО "КОЉУ" ОКО РАСПОДЈЕЛЕ МИЛИОНА ЕУРА КОЈИ ДОЛАЗЕ ОД ПРЕЛЕТА ПРЕКО БИХ И ТО СВАКИ ЗА СВОГА НАЦИОНАЛНОГ "ШЕФА". У ЊИХОВИМ СЛУЖБАМА РАДИ ПРЕКО 500 ЗАПОСЛЕНИКА - УХЉЕБА КОЈИ НИШТА НЕ РАДЕ, ЈЕР У БИХ НЕМА ДОМАЋИХ АВИОКОМПАНИЈА, А КОНТРОЛУ ЛЕТЕЊА РАДЕ СУСЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ, А ЗА ТО ВРИЈЕМЕ ЖИВОТЕ НЕПОТРЕБНО ГУБЕ НЕВИНА ДЈЕЦА У НЕДОЗВОЉЕНИМ И ОПАСНИМ ВАЗДУХОПЛОВНИМ ОПЕРАЦИЈАМА. ДА ЛИ НАМ ЈЕ ПОРЕД ОВАКВИХ ПОЛИТИКА НЕБО СИГУРНО И ДА ЛИ ЋЕ НАМ АВИОНИ И ХЕЛИКОПТЕРИ ПОЧЕТИ ПАДАТИ ПО КРОВОВИМА. ПО МЕНИ ЗА ОДГОВОРНЕ САМО У ОВОМ УДЕСУ ИМА МЈЕСТА ЗА КАЗНУ.

Name

Ко овога постави за министра

13.05.2017 17:22

Министар полиције тај господин Беванда је дао изјаву за ТВ која лици на то да је ни највећи цобан неби горе саставио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

13.05.2017 19:26

НЕМОЈ СЕ ЦУДИТИ ЦОБАНИ (не они сто овце цувају) и ПОСТАЈУ МИНИСТРИ !

Name

РЕ аа

13.05.2017 21:12

Ко овога постави за министра. Немој вријеђати чобане.

Name

Фил

14.05.2017 14:17

Немојте да вредјате племените зивотиње,јер ови баси министри су као икебане,знаци послусници који се ниста не питају,али зато узимају врецама.

Name

Хм

14.05.2017 01:23

У овој земљи је све наопако, рекло би се да смо на дну дна али, уствари, дно не постоји.

ОДГОВОРИТЕ