Надал МНОГО цијени Новака!

Шпанац уочи полуфиналног дуела на мастерсу у Мадриду изрекао бројне речи хвале на рачун Ђоковића и његовог доприноса тенису. "Не игра у последње време на највишем нивоу, али ја очекујем најбољег Новака и мораћу да играм максимално".

Тенис 13.05.2017 | 13:15
Надал МНОГО цијени Новака!
Рафаел Надал у суботу ће 50. пут у каријери одмерити снаге са Новаком Ђоковићем. Шпанац, играч са највише титула у Мадриду и српски тенисер, који брани трофеј, играће у полуфиналу.

"То ће бити веома тежак меч против једног од најбољих играча који је овај спорт икада имао. Играо сам на највишем нивоу претходних недеља, али знам да ћу на на том мечу, ако будем желео да дођем до прилике да добијем, морати да играм најбољи тенис", рекао је Надал.

Шпанац се сложио да је Ђоковић претходних месеци имао лошије резултате и слабије стартовао ове сезоне од многих претходних, али је рекао да 99 одсто играча мора да се сложи да је то нормална ствар и "сигурно би волели да су на његовом месту".

"Упркос томе он се борио за прво место на свету до последњег турнира прошле године. Ако годинама добијате сваки меч на сваком турниру, то није нормално. А он је то чинио. У историји никада нисмо видели оно што је он постизао од 2011. до 2105. године. Хајде да поштујемо то. Сада можда више није на том нивоу, али је то био много година. Он је увек био супер константан и ја очекујем у полуфиналу најбољег Ђоковића", изнео је прегршт похвала на рачун свог ривала Шпанац.

Он је додао да у потпуности разуме то што је Ђоковић мало попустио.

"Ја знам како је то, био сам у његовој кожи. Бити најбољи на сваком турниру сваке недеље, бити број један сваке недеље, готово је немогуће", додао је Надал, који је пре Мадрида освојио две титуле на шљаци - на мастерсу у Монте Карлу и на турниру у Барселони.

Ђоковић има 26:23 скор против Надала, а Србин је добио и последњих седам мечева. Иако је Шпанац славио последњи пут још на Ролан Гаросу 2014. године, тврди да је Србин имао великог утицаја и на његову каријеру.

"Он ме је направио бољем играчем. Када играте против људи који су толико добри, увек вас терају да пружате 100 одсто својих могућности. Мислим да смо једни другима нанели штету, јер смо међусобно одузимали титуле један од другога. Реалност је да је то заиста добра ера тениса, у којој смо Новак, Роџер Федерер и ја играли много великих мечева. Много пута играли смо финала на најважнијим турнирима", додао је Надал.

Он је рекао да је Ђоковићев учинак у тениској историји много већи од самих трофеја.

"Он је заслужан што је много људи почело да гледа и прати тенис, а то је велика ствар", напоменуо је Надал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар