Затвор за 22 особе због "Сирије"

Правоснажно изреченом осуђујућом пресудом у предмету кодног назива "Дамаск", 22 особе су осуђене за незаконите одласке на ратишта Сирије и Ирака, саопштено је из Тужилаштва БиХ. Свих 8 осуђених у предмету Енес Мешић и други проглашени су кривим и осуђени на затворске казне.

Босна и Херцеговина 13.05.2017 | 11:20
Затвор за 22 особе због "Сирије"
Овом пресудом, укупно 22 оптужене особе из Босне и Херцеговине, су правоснажно осуђене за кривична дјела у вези с одласцима на страна ратишта Сирије и Ирака, пише Клиx.ба.
 
Из Тужилаштва напомињу да до сада није била ни једна ослобађајућа пресуда у вези с кривичним дјелима за незаконито учестововање држављана БиХ на страним ратиштима.

- У оквиру акције кодног назива "Дамаск", Тужилаштво БиХ уложило је интензивне напоре, заједно са партнерским полицијским и сигурносним безбједносним агенцијама у БиХ, земљама региона и агенцијама из партнерских земаља широм свијета, на провођењу детаљних и софистицираних истрага и прикупљању доказа о одласцима држављана БиХ на ратишта Сирије и Ирака, те придруживању паравојним групама и структурама ИСИЛ. Већем броју осуђених доказано је да су боравили и учествовали на страним ратиштима, а правосудне и полицијске агенције успјеле су остварити и значајну превентивну улогу, јер се међу међу осуђенима у протеклим годинама, налазе и особе који нису успјеле стићи до Сирије и Ирака, већ су откривене, лоциране и  ухапшене на подручју Турске или на поласку из БиХ – наводе из Тужилаштва БиХ.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

13.05.2017 09:39

За овакве увести присилни рад у неком руднику нпр или нека туцају камен за коридор 5Ц а не да докони једу хљеб свих поштених градјана и размишљају какав це белај направити када изадју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени је Мехтић цар!

13.05.2017 22:46

Па зар не рече министар Мехтић да нема терориста у БиХ?! А могао би нам испричати виц о Радовану и Ратку.... то бар добро зна да ради....

ОДГОВОРИТЕ