Караџић: Истина у борби за правду

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић упутио је вечерас писмо екипи документарног филма "Радован - повик иза зидова тамнице" са поруком да се истином бори за правду.

Република Српска 12.05.2017 | 21:53
Караџић: Истина у борби за правду
"У патњи и страдању мало нам је јасније зашто смо овдје гдје смо, да издржимо искушење и подносимо на жртву оно најмилије, срећни када можемо принијети на жртвеник себе и само себе умјесто најмилијих", пише Караџић.

Он у поруци из Хашког трибунала оцјењује да је српски народ страдалнички кроз вијекове и да нема дана када се од њега не очекује нешто најмилије, без роптања и са погледом упртим у даљине, како је Андрић запазио, тамо негдје у вријеме у коме је онај који даје смисао свакој жртви.

"Својом жртвом изградили смо темељ Републике Српске, свако на свој начин, и оставили тестамент да памтимо, да не заборавимо, да знамо истину и да се истином боримо за правду", поручује Караџић.

Он је упутио ријечи захвалности свима који су му указали и част и милост, од режисера и његове екипе, преко продуцента и организатора, до свих који су на било који начин допринијели стварању и приказивању филма.

"А захвалан сам и народу којем је посвећен и овај филм и наша борба, којем је посвећена и намијењена и наша жртва и наша Република Српска", написао је Караџић.

Караџићево писмо из Хага, прочитано на премијери филма у Бијељини на Дан Војске Републике Српске и празник Светог Василија Острошког, завршава се ријечима - "Нека вас све Господ Бог дарује својом бескрајном милошћу, на данашњи празник!".

Извор: СРНА

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Пендула

12.05.2017 20:17

Само је он фалио ових дана !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

12.05.2017 20:21

Поштовани пресједниче вјечно ће те живјети у Српском народу. Ви сте на челу са своим народом створили ово што имамо.Ви сте створили а ови данас мисле да им је то ђедовина и све распродаше и покрдоше.Нисмо се борили за овакву РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајке

12.05.2017 20:27

Народ српски је ударио темеље у РС, а сдс је својим људима ударио темеље богатства. Борци су остали на бранику док су лопови крали и сверцовали. Срам нека их буде зртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

12.05.2017 20:29

Није српски народ морао бити страдалницки да је било мало висе памети, а мање пљацке и коцке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

12.05.2017 20:30

Генерал Младиц је нас стваралац и водја РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лаки

12.05.2017 21:06

Засто лаки не помогнес и једном и другом ти куци а они у казамату замијени их мало.

Name

Кхал Дрого

12.05.2017 20:32

Усуд великих људи је да се о њима пуно говори, њима се многи баве, о њиховим делима се доноси суд, пишу књиге, новинарски текстови, праве филмови. И о др Караџићу се пуно говори и пише. Данас је пожељно погрдно писати о др Караџићу, ту је и плаћена камарила која ће лажима и клеветама настојати укаљати лик и дјело првог предсједника Српске. Има тих проданих душа и у Српској, разна поган је дошла на своје. Али и немогуће је укаљати лик др Караџића, о њему говоре дјела, о човјеку који у најтежем времену за Србе западно од Дрине бјеше лидер свог народа, није он бирао своју улогу, али историја је њега изабрала, сигурно је имао и грешака, али ко није, сигурно се и огрешио о неке људе, али ко није, радио је како је знао и умио, увијек за добро свог народа, и никоме на зло, пркосио је многима, подлацима који су мешетарири, силницима, моћницима, зато бјеше оклеветан, демонизован, презрен и проклет, у коначници, платио је и своју цијену коју већ морају платити такви људи. Зато ће слободноумни и ваљани људи зборити и писати углавном позитивно о др Караџићу, понекад критично, али и уважавати историјске и друге околности, погани и малоумни људи који сазнања црпе из медија у федералном Сарајеву ће га назвати злочинцем, крвником, и другим погрдним квалификацијама. Коначни суд о др Караџићу даће историја. И овим младим људима који су се дрзнули да ураде документарац о др Караџићу, не онако како је то данас пожељно, него истинито, уважавајући чињенице, факте, можемо имати само поштовање и дивљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аааааахахахахаааааааа

15.05.2017 17:31

Мислис Др. Дабицу?

Name

Сцепан поље бб

12.05.2017 20:41

Др Дабицу ови твоји стараоци српске тразе неке паре ретроактивно.Толико о цијени патриотизма коју си нам са Гуслама и виском оставио у Аманет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2017 05:54

Баш тако, многи то неће да виде..

Name

Србин

12.05.2017 20:55

Жив нам био Предсједниче. Бог нека те чува и помогне у борби против душмана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ист

12.05.2017 22:33

Зато кад си постен тако је Хитлер заврсио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.05.2017 03:52

Један је Радован! Док је Срба бице и Радована Карадзица првог великог Предсједника Републике Српске. Видим разне коментаре злобне. Сви ви знате сваста а не знате како је било стварати РС у којем ви сад с миром сједите и испијате своје кафе, сколујете дјецу, тразите ово оно... Имате право на све али немате право пљувати по сопственој историји. То висе говори о вама него о Радовану Карадзицу Предсједнику Републике Српске! Зив био Предсједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

13.05.2017 05:55

То је твоје мишљење а о многим стварима очито ниси упознат.

Name

Требевиц

13.05.2017 05:32

Пустите све те ратне политицаре,лопове,министре,и којекакве команданте и самопрогласене војводе,и генерале ВРСа.Највеци хероји су обицни људи који су изнијели терет борбе на својим ледјима.А ови сви побројани(укљуцујуци и Младицеву породицу и њега лицно) су добро ухљебљени,у пословним комбинацијама....Младицев син нема с ким није у бизнис таловима....Деба из Калиновика,Легенда,Дебели из ЗВ,којекакви по БГ и НС......дуга је листа.Гдје је ту обицан борац,и његово дијете које данас нема посла нигдје,а отац крварио на ратисту,и оно заврсило факултет?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раде

13.05.2017 10:40

Пријатељу ИЗУЗЕТНО ДОБРО сам упознат и знам ста прицам и засто ово прицам. Радован је персонификација РС а а Срби склони дефетизму сада прицају о неким теоријама завјере и наводним Радовановим "лоповлуцима".