"Новаков концепт? Загрљаји, љубав и Пепе Имас"!

Пепе Имас, ментални тренер и спиритуални гуру Новака Ђоковића, каже да најбољи српски спортиста функицонише по концепту – "загрљај, љубав и Пепе Имас".  Имаз: Нисам гуру, не знам ни шта то значи! Новак је прихватио концепт загрљаја и љубави, али и даље има жељу за победом и она није нестала. Тенис и љубав иду једно са другим", поручује из Мадрида члан Ђоковићевог стручног тима

Тенис 13.05.2017 | 08:15
"Новаков концепт? Загрљаји, љубав и Пепе Имас"!
Новак Ђоковић на мастерсу у Мадриду брани титулу без подршке тренера и стручног тима. Непосредно пред турнир у Шпанији отпустио је трио који је годинама био уз њега и са којим је забележио све успехе у каријери - Марјана Вајду, Фил Грича и Миљана Амановића.

Упркос томе, стигао је до полуфинала, где ће се сутра борити са Рафаелом Надалом. У његовом боксу су брат Марко, који има улогу тренера, психотерапеут и Пепе Имаз, "лајф коуч", са којим интензивно сарађује неколико месеци.

"Они су више од тима, они су пријатељи, породица. Они су са мном већ дуго, поготово мој брат, и ту су сви да ме подрже. Ту су да ми дају енергију сада када се налазим у некој врсти транзиције, док тражим новом тренера. Они су ту за мене и осећам се веома добро са њима", изјавио је Ђоковић.

О Пепеу Имазу много се писало током лета, када је објављен снимак из његове школе у Марбељи и "један час" коме су присуствовали и Новак Ђоковић и његов брат Марко. То је изазвало бројне полемике, будући да је баш у то време Ђоковићева форма нагло опала, бележио је веома лоше резултате, након тога изгубио и прво место на АТП листи, а до данас се није вратио на ниво игара које су му доносиле успехе претходних година.

Дискутабилно је и то чиме се заправо бави Пепе Имаз, бивши тенисер. Његова школа тениса која се зове "Љубав и мир", помаже играчима да развију своје тениске вештине и достигну највиши професионални ниво, али на другачији начин. Фокус је на менталном и емоцијалном аспекту испред физичке и тактичке припреме.

Имаз, којег многи називају Новаковим менталним гуруом, опет је то негирао.

"Ја нисам психолог, али ни гуру. Ја и не знам шта значи то бити гуру. 'Пришили' су ми многе етикете. Поштујем туђа мишљења, јер свако има право на то, али не заслужујем ово", изјавио је за шпанску телевизију 42-годишњи Имаз.

Он је рекао да је већ дуги низ година у тенису.

"Мој живот је био и остао тенис. И пре сарадње са Новаком био сам увек ту, али нисам био тако познат и присутан у медијима, јер раније нисам био у близини тако велике звезде", додао је Имаз, којем је током кратке тениске каријере најбољи пласман на АТП листи био 146. место.

Имаз је објаснио да највише времена са Ђоковићем проводи по завршетку дневних обавеза.

"Нормално, највише времема проводимо заједно увече, по повратку у хотел. Тада делимо тренутке, разговарамо о свему, и о тенису. Лепо је делити мишљење са Новаком",додао је шпански "лајф коуч".

Он је додао да Ђоковић и даље жели да буде најбољи.

"Спортиста који који шири љубав и поштовање не значи да ће дозволити некоме да га победи. Кад неког волиш, не значи да желиш да буде бољи од тебе. Новак је увек имао исту жељу за победом и она није нестала. Било је неких промена, од када је отишао Борис Бекер, али Новак је прихватио концепт загрљаја, љубави и Пепеа Имаза. О мени се причају разне ствари, али тиме се не замарам. Тенис и прича о љубави иду једно са другим. Играти са љубављу значи поштовати себе и друге", закључио је Имаз.

Новак је тренутно други играч планете са 4.185 поена мање од Ендија Марија на челу АТП тура.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јанко

14.05.2017 14:21

Од поцетка сарадње са Пепеом...Новак је изгубио смисао игре тениса...у тенису постоје два играца и мреза .....и нема љубави и Пепеа...и давања љубави после победе а погнута глава после пораза....зато и нема Обрадовица, Бекера ..Вајде.....јел Пепе мисли да они не воле људе......док се играо тениса Ноле је и победјивао...кад је покусао да направи науку ...губио је ...то се у математици зове два плус два...

ОДГОВОРИТЕ