ПЛ БиХ: Одлука о шампиону пада "Под Бијелим бријегом"?

Дерби меч осмог кола Лиге за првака у Мостару играју Зрињски и Сарајево.

Фудбал 13.05.2017 | 07:45
ПЛ БиХ: Одлука о шампиону пада "Под Бијелим бријегом"?
Дерби осме рунде Лиге за првака БиХ биће одигран на стадиону "Под Бијелим бријегом".

Зрињски ће у суботу у вечерњем термину од 19 часова угостити Сарајево. Биће то дуел двије екипе које, уз лидера Жељезничар, гаје наду за освајање шампионске титуле. Жељезничар, који гостује Крупи, са нестрпљењем ће ишчекивати расплет ситуације у Мостару.

"Није најидеалнији тренутак за дочекати екипу која игра сјајно у гостима. Сарајево има одличну екипу, претендује за титулу и сматрам да имају реалне шансе да то и остваре. Али, ми се припремамо максимално озбиљно. Момци су већ заборавили утакмицу против Жељезничара и вјерујем да ћемо у добром амбијенту дочекати Сарајево и доћи до побједе", рекао је тренер "племића" Блаж Слишковић.

Зрињски има три бода мање од сарајевских "плавих", а бод више од "бордо" екипе, коју сутра дочекује.

И у редовима тима које предводи Мехмед Јањош влада оптимизам. Након неуспјеха у првом финалном мечу Купа БиХ, Сарајево ће настојати у Херцеговини да се искупи, како би остало у трци бар за један трофеј.

"Очекује нас паклен ритам и немамо времена за одмор. Морамо учинити максималне напоре, како бисмо освојили један од трофеја. Мислим да то можемо, упркос тешкој ситуацији. Сарајево се не смије и неће предати до задње секунде", нагласио је Јањош.

Лидер првенства Жељезничар има неугодно гостовање у Крупи на Врбасу. Неријетко је тим Слободана Старчевића знао да намучи "плаве", па се надомак Бањалуке очекује велика борба.

"Након освојеног бода у Бијељини и добрих игара у протеклом периоду, дочекујемо Жељезничар. Биће то још један празник у Крупи на Врбасу. Сви играчи осим Александар Вукотића конкуришу за састав, тако да имамо добру подлогу за наставак успјешних издања. Надам се да низ од четири ремија можемо окрунити побједом против велике екипе попут Жељезничара", поручио је тренер Крупљана.

Евентуалним тријумфом, уз одговарајући резултат из Мостара, два кола прије краја првенства тим Славка Петровића могао би направити одлучујући искорак ка титули.

"Идемо у госте екипи Крупе, која је велико изненађење ове сезоне. Не само пласманом међу првих шест екипа у држави, већ приказаним партијама у плеј-офу. Свјесни смо да су доживјели само два минимална пораза, од нас и Сарајева по 1:0. Сигурно нас очекује тешка утакмица, али фокусирани смо на њу, то је једини меч који нас интересује и морамо учинити све да дођемо до три бода. Побједа би нам широм отворила врата титуле", истакао је Петровић.

Осмо коло лиге за опстанак данас од 17 часова отварају Широки Бријег и Витез. Због обавеза Широкобријежана у финалу Купа БиХ, утакмица ће бити одиграна нешто раније у односу на остале.

Подсјетимо, Широки Бријег у првом мечу славио је против Сарајева (1:0) и на добром путу је да освоји трофеј, самим тим избори и пласман у квалификације за Лигу Европе.

У осталим мечевима Челик ће на "Билином пољу" угостити водећу Металеге-БСИ, док посљедњепласирани Олимпик дочекује Младост.

ЛИГА ЗА ПРВАКА - 8. КОЛО:

Субота:

Слобода - Радник (суди: Илија Живковић, Орашје) (17:00) - БХТ 1
Зрињски - Сарајево (Елвис Мујић, Бановићи) (19:00) - Моја ТВ

Недјеља:

Крупа - Жељезничар (Един Јакуповић, Бихаћ) (17:00) - Моја ТВ

ТАБЕЛА: Жељезничар 59, Зрињски 56, Сарајево 55, Радник 40, Слобода 40, Крупа 39.

ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 8. КОЛО:

Петак:

Шиоки Бријег - Витез (Зоран Сокнић, Источно Сарајево) (17:00) - Арена Спорт 1

Субота:

Челик - Металеге-БСИ (Адмир Шеховић, Сарајево) (17:00) - Арена Спорт 1
Олимпик - Младост (Драган Петровић, Бањалука) (17:00)

ТАБЕЛА: Младост 35, Широки Бријег 35, Челик 30, Металеге-БСИ 29, Витез 26, Олимпик 22.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар