Ђерар Пике диже револуцију у тенису!

Штопера Барселоне у овој намери подржали Ђоковић, Мари и Надал.

Тенис 14.05.2017 | 14:00
Ђерар Пике диже револуцију у тенису!
Неизоставни члан прве поставе Барселоне последњих 10 сезона, Ђерар Пике могао би да направи праву малу револуцију у тенису, а у томе га подржавају највећи асови белог спорта.

Како преносе шпански медији, Каталонац има намеру да направи такмичење које би било пандан Дејвис купу, зашта су уз њега стали Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Енди Мари. Већина врхунских тенисера се већ годинама жали на формат једног од најстаријих спортских такмичења на свету, али се у врху ИТФ-а ништа не дешава. Увек се нађе оправдање да до промене не дође, те су играчи почели да дишу глас, пре свих Новак, Рафа и Енди.

Пике, који је познат као велики љубитељ тениса, те не пропушта готово све велике турнире у Европи, препознао је у томе очигледну пословну прилику, тако да планира да направи своје такмичење, уз уважавање захтева највећих звезда белог спорта. Наравно, ови су то одмах поздравили на мастерсу у Мадриду, где је често (али не и радо) виђен гост и штопер Барсе. Предлог је да се организује 10-дневни турнир у једном граду где би се такмичило 16 репрезентација по нокаут систему.

"Видети једну од фудбалских величина како покушава да позитивно утиче на свет тениса, доноси само добро", каже дванаестоструки гренд слем победник, Новак Ђоковић, "Причали смо о томе у неколико наврата и баш ми је драго да постоје људи као што је Ђерар који су спремни да жртвују своје време и енергију да начине игру бољом. Надам се да ће успети у томе!"

Тенисерима највише смета распоред Дејвис купа пошто они најуспешнији имају великих проблема да се ставе на располагање репрезентацији.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар