Видео: Адиóс цон оргулло!

Поносно збогом, Калдероне!

Фудбал 11.05.2017 | 14:00
Видео: Адиóс цон оргулло!
Понос је надвладао тугу - навијачи Атлетика су вечерас плакали, али од среће, зато што навијају за Атлетико! Чини се, никад гордији и поноснији нису били до ове ноћи и победе у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона над највећим ривалом. Тих 2:1 није било довољно за сензацију. Заправо, било је то много далеко од проласка у финале, али крај утакмице на трибинама дочекан је тако као да Чоло Симеоне и његови ратници иду у Кардиф. 

Главни разлог је, наравно, Висенте Калдерон. Чувени стадион који полако одлази у заслужену пензију и који је вечерас по последњи пут био домаћин неког европског спектакла - односно сав тај амбијент који се стварао последњих дана ("Шта осећамо? Понос! И нисмо као ви") - учинили су да ноћас ниједна суза не кане од туге, него од радости и поноса. Или то можда и нису биле сузе, него зној. Зној радничке класе. 

А како да не певају тако поносно?

Пазите сад, ово вечерас била је 143. Атлетикова европска утакмица на Висенте Калдерону. Шта мислите, колико су их изгубили? Тешко ћете погодити. Невероватних 14?! Само 14?! Од 1966, када је стадион отворен, до 2017, за више од пола века! У Лиги и Купу шампионаЧЕТИРИ, у Купу победника купова ТРИ и у УЕФА купу СЕДАМ. 

Па плачите Колчоњероси, и треба да плачете!

Ено и небо над Мадридом је заплакало. Како је само сипало...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар