Да ли је "Карађорђе" право мјесто за финале Купа?

Партизан и Црвена звезда играће у финалу Купа 27. маја, планирано је да то буде у Новом Саду, али би то могло да се промени.

Фудбал 11.05.2017 | 07:30
Да ли је "Карађорђе" право мјесто за финале Купа?
С обзиром да ће два највећа српска клуба одлучивати о трофеју, те да ће интересовање навијача бити далеко веће од 15.000 места колики је капацитет стадиона "Карађорђе", реално је очекивати да се организација финала пресели у Београд.

Аргумент у корист ове спекулације је 2012. година, када је Војводина одустала од већ договореног домаћинства финала Купа, након што је у полуфиналу неочекивано елиминисана од Борца из Чачка.

Сада су "лале" такође стале у полуфиналу, бољи је био Партизан, док је Звезда била боља од Чукаричког, па сигурно неће бити превише заинтересоване да се баве организацијом дуела својих највећих ривала, посебно након сукоба са црно-белима због скандирања навијача у Хумској пре две недеље.

С обзиром на то да ће "вечити" ривали први пут директно одлучивати о трофеју Купа од 2001. године, јасно је да је једини логичан исход да се састану у свом граду и пред знатно већим бројем навијача, без обзира да ли ће то бити стадион црно-белих у Хумској, или на "Рајку Митићу".

То би свакако олакшало посао и полицији, јер би имали мање проблема са контролим великог броја навијача Партизана и Звезде у Београду него у Новом Саду и њиховом путу до "српске Атине".

За сада нема навода да би ово могло да се догоди, али наредних дана ће то сигурно бити тема у оба клуба, те Фудбалском савезу Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар