Шекил О'Нил жели да постане шериф!

Легендарни НБА центар Шекил О'Нил размишља о политичкој каријери, жели да постане шериф.

Кошарка 12.05.2017 | 14:30
Шекил О'Нил жели да постане шериф!
О'Нил није открио када планира да уђе у изборну трку, а може да конкурише у две државе, на Флориди и у Џорџији.

"Ово није политичка ствар за мене. То сам увек желео да урадим. Ствар је у приближавању људи. Када сам одрастао, људи су волели и поштовали полицију, желим да будем човек који ће то да врати, посебно у заједници којој служим", рекао је О'Нил.

Он је почасни заменик шерифа у Клејтон округу у Џорџији, а члан је резервних снага полиције Лос Анђелеса, Мајами Бича, Темпе у Аризони, Голден Бича и Дорала на Флориди.

Упркос недостатку искуства, сматра да може да склопи прави тим људи који би му помогли у обављању посла.

"Знам како да видим тим. Мој стил ће бити да се окружим људима који то раде дуго, паметним људимма. Знам да ћу бити успешан", истакао је Шек.

Међутим, док жели позицију шерифа, нема намеру да постане градоначелник неког града.

Шериф је у САД највиши управни или судски службеник у свом округу, а бира се најчешће на период од две до четири године. Он је шеф полиције и судски функционер, који сам бира своје заменике и дели им задатке. Шерифи и његови заменици су задужени за одржавање јавног реда и мира и имају полицијска овлашћења. Они хапсе и прикупљају доказе код истражних радњи. Овлашћени су да позивају грађане у помоћ. Правосудне дужности шерифа су извршење судских налога, посебно пресуда код продаје.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар