"Не могу да кажем да је Федерер најбољи икада"!

Ник Болетијери, чувени тениски тренер и власник Академије ИМГ на Флориди, каже да би свет био боље место да има више људи попут Роџера Федерера.

Тенис 12.05.2017 | 12:30
"Не могу да кажем да је Федерер најбољи икада"!
"Да је више људи попут Роџера Федерера свет би био лепше место. Он је Божји дар, превише је савршен и све ради на најбољи могући начин – како на терену, тако и са породицом, односно хуманитарним акцијама и фондацијама. Не могу да кажем да је највећи играч икада јер се током година толико тога променило, али ретки су они који поседују његов таленат", каже Болетијери.

Федерер је у каријери освојио рекордних 18 трофеја на четири највећа турнира, следе Пит Сампрас и Надал са по 14, односно Новак Ђоковић са 12.

Упитан да упореди Сампраса и Андреа Агасија, легенде 'белог спорта', некадашње Гренд Слем шампион и бројеве један, Болетијери је рекао:

"Пит је био смирен, а Андре театралан. Али, тенису су били, односно и даље су потребна обојица", додао је Болетијери.

У његовој академији школовали су се, између осталих, Агаси, Џим Куријер, Моника Селеш и Мери Пирс, а сарађивао је и са Маријом Шараповом, Данијелом Хантуховом, Јеленом Јанковић, Венус и Сереном Вилијамс, Мартином Хингис, Аном Курњиковом, Кеијем Нишикоријем, док је две године био тренер Бориса Бекера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар