Како иде градња "Братољуба"?

Изградња моста на Дрини између Љубовије и Братунца у Републици Српској и БиХ у пуном је замаху. Остало је да се поставе бетонски елементи за последњи део ове велике грађевине и да тиме две обале буду премоштене.

Република Српска 10.05.2017 | 18:35
Како иде градња "Братољуба"?
Милован Ковачевић, председник општине Љубовија, каже за БН телевизију да је реално да се очекује да ће мост премостити реку у целости за највише месец и по дана. Приступни путеви на страни која припада Србији већ су урађени. Очекује се да изградња прилазних путева и остали радови почну и код комшија на левој обали Дрине у братуначком крају.



"У буџету БиХ су обезбеђене паре и за приступни пут и за здања у којима ће бити полиција, царина и остале граничне службе, пошто ће контроле за обе државе бити на левој обали Дрине", каже Ковачевић. "Прошле године, због високих вода и хидролектрана на Дрини, бујица је однела скеле, што је зауставило радове, али су неимари фирме „Ратко Митровић“ из Београда врло брзо успели да успоставе жељену динамику радова."

Држава Србија је према његовим речима, као што је и обећао премијер Александар Вучић, на почетку радова у октобру 2015. године испунила све обавезе, како би овај мост популарно назван "Братољуб" био урађен онако како је договорено, у јесен ове године. Стари мост на Дрини изграђен између два рата одавно није погодан за прелазак теретних возила, а није најсигурније ни кретање путничких кола. Могућности за његову санацију није било.



"Ово је давна жеља свих нас који живимо на две обале", каже за БН телевизију Братунчанин Родољуб Ђукановић.

"Реч је о грандиозном делу, које ће служити људима и подсећати на оне који су дали све од себе да Дрина буде премоштена на најбољи начин. Колико је то важно за овдашње људе, на наше свакодневне контакте, али и за оне који ће ићи преко њега користећи ову трасу као најкраћу везу између, не само од нас, већ и централне Србије према централној Босни."



Владан Мићић из Љубовије сматра да је мост „најбољи пример бриге државе о људима Азбуковице, али и према комшијама и браћи са леве обале Дрине“.

"Још као дечак сањао сам да будем савременик изградње новог, правог моста и ево, мој сан је постао јава", каже Матић за БН телевизију.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хм

10.05.2017 17:44

Е јест вам и назив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

10.05.2017 19:50

А ШТА МУ ФАЛИ ?

Name

твикс

10.05.2017 20:24

Љубомора је цудо,хахаахааха

Name

Мост

11.05.2017 05:16

...који спаја један народ.

ОДГОВОРИТЕ