Новак Ђоковић - вријеме промјена и престројавања!

Растанак од стручног штаба, промена спонзора за опрему, друго дете, одбрана друге АТП позиције. . . пред Новаком Ђоковићем је заиста турбулентан период!

Тенис 10.05.2017 | 22:45
Новак Ђоковић - вријеме промјена и престројавања!
Новак Ђоковић је са 29 година жива легенда светског спорта. О томе више није ни потребно причати. Живи споменик модерном тенису ушао је у лични, али пре свега пофесионални део живота када су промене и престројавања апсолутно потребне.

Нису у питању само слаби резултати за његов ранг. Игра, она мешавина шаховске мудрости и спартанског атлетицизма који је изградио током каријере и даље је ту, али је сплет околности, слаба посвећеност тренинзима, али и повреде лакта и рамена учиниле своје. И ту на ред долази чишћење, промене, то јест прво растанак с Борисом Бекером, па онда и целим тимом који је био иза њега у минулој деценије невероватног успеха.

Прича да ће му штаб од скора водити Андре Агаси, нити је проверена нити на било који начин потврђена информација. Верујемо да било кога одабере Новак неће погрешити, али ова ситуација јасно говори да је наш ас спреман за велику промену.

Поред тога што чека друго дете, он покушава да запали стару ватра која је након освајања Ролан Гароса прошле године утихнула. Јер пред њим је период када би могао коначно да крене узбрдо.

"Имао сам среће да се од почетка каријере крећем на горе, а последњих неколико месеци то није тако. Почео сам да се питам зашто се то дешава и тако сам се одлучио на промене",објаснио је  29-годишњи Београђанин.

Поред стручног штаба Новаку предстоји одабир и новог главног спонзора за опрему пошто овог пролећа истиче уговор са Јуниклоом. Како ствари сада стоје. Јапанци нису спремни више да дају велики новац нашем асу, већ ће се ослонити на националног хероја,Кеија Нишикорија. Такву вест са нестрпљењем чека пре свега Лакост који жели "крупну рибу" у свом потрфолију. А Ноле је као створен за ту робну марку, која тренутно спонзорише не толико атрактивна имена, као што су Роберто Баутиса Агут и Беноа Паре.

Поред тога, Новаку прети даљи пад на ранг-листи ако настави да губи. Шта више, ако потпуно зариба, а Стен Вавринка одигра како ваља, лако се може догодити да њих двојица замене места и то пре Ролан Гароса место. Истина, и Роџеру Федереру, који је одабрао да пропусти целу сезону на шљаци, осим Ролан Гароса (мада је и то под знаком питања) може да се догоди да склизне са четврте на пету позицију, то јест да Рафа Надал одради рокаду са старим ривалом. Али то њима заправо и није више толико важно. Обојица су провели много времена на самом врху и сада су им циљ пре свих гренд слемови. Јер ту је највећа лова, спонзори их воле, највише навијача прати највеће тениске турнире, ту се рађају легенде и руше дечачки снови. Дакле, савршена позорница за клесање имена у списак легенди белог спорта.

Ђоковић је на мастерс у Мадриду, дошао "полупарзног пртљага", то јест са знатно смањеном пратњом коју му у шпанској престоници чине брат Марко и физиотерапеут Лукас Бенето.

Промене је добродошла, у то нико не сумња, а сада следи престројавање.

Извор: моззартспорт

фото: Старспортпхото

Коментари / 0

Оставите коментар