Најава из Хрватске: Цибона се гаси!

"Ако не можемо да спасимо Цибону, било би важно да је барем достојанствено сахранимо", изјавио Ацо Петровић.

Кошарка 10.05.2017 | 13:15
Најава из Хрватске: Цибона се гаси!
Двоструки шампион Европе Цибона од 1. јуна највероватније отићи ће у стечај због финансијских проблема, изјавио је бивши играч, тренер и председник Загрепчана Ацо Петровић.

Цибона 69 дана није испоштавала обавезе у предстечајној нагодби и уколико тако настави још тачно три недеље створиће се сви услови за стечај.

"Као неко ко је у клуб дошао баш у години када је Локомотива променила име у Цибона, а било је то давне 1976. године, јако сам забринут за његову будућност. Има сазнања да 1. јуна Цибона иде у стечај и да клуба каквог смо до сада познавали више неће бити. Неће бити више клуба с таквим именом, грбом и богатом историјом", рекао је Петровић, а преноси Вечерњи лист.

Он је додао да је песимиста да ће се пронаћи решење у кратком временском року.

"Ако не можемо да спасимо Цибону, било би важно да је барем достојанствено сахранимо", рекао је Петровић.

Јавности у Хрватској већ се проширила вест да ће Цибона направити фузију са КК Загреб како би се направио нови клуб под именом Загреб Цибона Нова.

"Хипотетички, ако би до тога дошло, онда би тај клуб био дужан само оно што је овог тренутка дужан КК Загреб, а ових Цибониних 15,5 милиоуна куна повереници би могли да забораве. Нећу да улазим у приче о спајању јер за то немам доказа", казао је Петровић.

Цибона, која је два пута била првак Европе, има чак 18 титула у Хрватској, седам националних купова, као и три шампионска пехара и осам купова бивше Југославије, уз један АБА лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар