Милошевић отишао, Жижовић тренер Бијељинаца!

Промјена на клупи семберског премијерлигаша!

Фудбал 10.05.2017 | 11:00
Милошевић отишао, Жижовић тренер Бијељинаца!
Лоши резултати Радника у Лиги за шампиона БиХ и само три освојена бода у седам утакмица, донијели су смјену на клупи Бијељинаца.

Досадашњи тренер Небојша Милошевић одлучио је да напусти клупу семберског премијерлигаша, а из Радника су поручили да ће до краја сезоне екипу предводити његов досадашњи асистент Младен Жижовић.

Након одличних резултата у регуларном дијелу сезоне, пласманом у Лигу за првака Радник је остварио планирани циљ, али су након подјеле лиге резултати били испод очекивања, па је Милошевић одлучио да оде.

Руководство клуба на челу са предсједником Младеном Крстајићем прихватило је овакву одлуку, па ће прилику у преостала три кола добити Жижовић, којем ће ово бити први самостални посао.

Радник ће у наредних 270 минута сезоне покушати да задржи тренутну позицију на табели. Уколико Сарајево освоји Куп БиХ, четврто мјесто на крају сезоне водиће у квалификације за Лигу Европе, тако да ће Жижовић имати задатак да у дуелима са Слободом, Зрињским и Жељезничаром освоји довољан број бодова како би Радник изборио пласман на међународну сцену.

Радник је бодовно изједначен са тузланском Слободом. Обје екипе имају по 40 бодова, док је Крупа сакупила бод мање.

Подсјетимо, Бијељинци су у сезони ушли са Славком Петровићем на клупи. Српски стручњак прошле сезоне донио је Раднику два трофеја - Куп БиХ и Куп РС, али је након шест кола текућег првенства одлучио да пређе у Жељезничар.

Милошевић је наслиједио Петровића и на 16 утакмица у првом дијелу првенства остварио учинак од осам побједа, пет ремија и само три пораза. Ипак, у Лиги за првака Радник није остварио нити један тријумф (три ремија и четири пораза), па је разлаз са српским стручњаком био неминован.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар