Вучић Вокеру: Ти то нама претиш

Цео свет сада има доказе на тацни да је Вилијам Вокер великоалбански лобиста и да се и као шеф ОЕБС-а на Косову и Метохији залагао за остварење тог пројекта. Србија ц́е на сваком месту и на сваком нивоу износи овај крунски доказ да Вокеру никада није био циљ заштита људских права на КиМ вец́ борба против Србије и стварање „Велике Албаније“.

Србија 09.05.2017 | 11:38
Вучић Вокеру: Ти то нама претиш
То је ексклузивно за Спутњик изјавио Александар Вучиц́, премијер и изабрани председник Србије, поводом јучерашње изјаве бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а на КиМ Вилијама Вокера да има пројекат за „уједињење Албанаца у Албанији на Косову, али и у дијаспори“.

Вучиц́ каже да је ово „веома важна вест и то не би требало да се пропрати само као дневно политички догађај.

„О овој Вокеровој поруци ц́емо тек да разговарамо. И то на свим нивоима у Европи и у свету. Није Вилијам Вокер тек тако нешто изговорио. Он је поручио да има пројекат, да има план за уједињење Албаније, Косова и такозване албанске дијаспоре. Дакле, дефакто, има план за стварање „Велике Албаније“.

Премијер и изабрани председник објашњава и зашто је баш Вокерова порука, после вишедневних прича о „Великој Албанији“, велика и важна вест за све:

На те поруке чини ми се, нисмо до сада довољно пажње обратили. Обратиц́емо! Вилијем Вокер је био неко које представљао „независну и објективну мисију“ Организације за европску безбедности и сигурност. Или су нас макар убеђивали у то. Не заборавите, „случај Рачак“ је фабрикован. После тога је и Милан Милутиновиц́ био оптуживан за то, па се испоставило да није било никакве одговорности јер не може на фабрикованом случају да се неко осуди. Али, не заборавите, то је био разлог, то је био повод за велики сукоб. То је био разлог, то је био повод за рат. Све је кренуло од лажи Вилијема Вокера. То је тај човек који данас отворено показује да је он у ствари великоалбански лобиста. То је исти човек због кога су спровели агресију на Републику Србију. То је исти човек! То је тај човек који се сада залаже за „Велику Албанију“ и то отворено каже. Он то више и не крије.

Па чекајте, наставља Вучиц́, Ахтисарија су доводили као међународног посредника који је требало да буде независтан, који је требало да понуди нешто што је објективан план за решење проблема између Срба и Албанаца, а данас је и он у албанском тиму Приштине.

„Шта нам то све говори. То нам говори да је све од почетка било усмерено, не против Слободана Милошевиц́а или не свакако само против њега. Вец́ пре свега против Србије. Сад за то имамо крунске доказе. Сад то више није писање наше штампе. Сад то није питање да ли то неко од нас мисли. Они су сами те доказе понудили, пружили их целом свету као на тацни. Па да ли све ово треба да значи да сутра опет треба да верујемо у некакве тобоже објективне међународне организације чији ц́е представници на најдиректнији и најфлагрантнији начин да се залажу за „Велику Албанију“. Њихови извештаји су били цасус белли за рат. За најдиректнији напад на Републику Србију.

Премијер и будуц́и председник Србија не мисли да ц́е Србија ускоро моц́и да врати ствари уназад нити да натера Америку ни 23 земље Европске уније да повуку признање Косова, али велика дипломатска борба се наставља.

„Али, данас имамо нешто што није мала ствар. И ако погледате, највец́е, не само битке, вец́ дугорочне борбе, добијали су они на чијој страни је био морал. Све је сада јасно свима. Вокерово признање је велики случај. Ово је важан случај. Толико важан случај да од овога нема одустајања.
 
О овоме сада мора да се говори. Ово сада постаје потпуно јасно целом свету. Дакле, они су од почетка имали у глави стварање Велике Албаније а не тобож борбу против неког режима. Све је било измишљено. Све је била фикција. Све је био само Лајбницов довољан разлог да би се Србија напала и да би се од ње откинуо део територије. Ово са Вокером нец́е тек тако проц́и! Нема места у свету где о томе нец́емо да говоримо.

Вучиц́ подсец́а и на Вокеров ангажман:

„То је човек из ОЕБС-а, на страну што је сарађивао са Албанијом, на страну што се ангажовао од америчке обавештајне агенције. Је ли могуц́е да се ти, човече који си нам говорио да си неутралан и објективан, данас залажеш за Велику Албанију? Још кажеш да имаш решење! Да ли нам то опет претиш? Немој више да нам претиш! Немој више ни ти, Вокеру, нити било ко други да претите Србији! Нит си ти тако јак, нит смо ми мали и слаби као што је некада био случај. Притом, не желимо да се надјачавамо са било ким, али не могу да верујем и у главу ми не иде да човек који је био шеф ОЕБС-а, цео свет се залагао да он буде ту, да тобоже контролише шта Србија ради на Косову и Метохији. Шта је Србија радила, контролисао је, а шта је он радио — правио „Велику Албанију“. То сад видимо и то уопште не крију. Тај безобразлук иде до тих граница.

Вучиц́ за Спутњик закључује:

Ако Алнаци мисле да не праве уступке, у великој су заблуди
„Бориц́емо се! Они су и даље сви заједно. Много снажнији него ми. Поносан сам на чињеницу да је сада свакоме у свету јасно на чијој страни је морал. Не заборавите, не постоји ништа важније од тога. Уверен сам да ц́е добар део људи почети да разумева шта се догодило. Па макар да то имамо за будуц́ност. Па макар да увек можемо да говоримо како и на који начин и због чега је нападнута наша земља“.

(Спутњик)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Саса

09.05.2017 10:00

Па тузи НАТО Вуцицу ето ти јос једног доказа за суд против њих . Време је да плате одстету за бомбардовање фабрика и осталих ресурса Србије који нису били војна мета. Ста цекате висе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханс wас

09.05.2017 23:18

Wас је још требало до данас млатит, јер у вама људи нема.

Name

Бора

09.05.2017 10:12

На западу ниста ново...на истоку старе прице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Герила

09.05.2017 10:31

Америчка профашистићка свиња Вокер и његови налогодавци Клинтон, Блер, Олбрајт и Кларк данас беру плодове свог прљавог посла: на српској земљи натопљеној српском крвљу, развијају свој прљави бизнис. Али - медаља увијек има и другу страну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2017 14:02

Смири се,није добро за здравље.

Name

ре

09.05.2017 18:36

Земља је сваког цовека то сто неко зели да је присвоји и унисти другога никада на добро немозе зато постујмо друге да будемо постовани

Name

Мф

09.05.2017 10:45

Тако је Вуцицу и да знају да се родио Путин а да је Јелцин УМРО .Поздрав Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.05.2017 11:03

Треци балкански је извјестан. Да цемо опет сви нај.бати, и то је извјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сааасаас

09.05.2017 11:23

Изгледа да хоце опет рат свиииииии прекооо гранееее...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц++++

09.05.2017 11:25

Вокер је поријеклом Аљбањез.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

09.05.2017 11:27

Е мој Вуцици коме Албанци сједну на кркацу тај је ебо Језа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

09.05.2017 11:36

Јебем ли му поријекло Вокерово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

09.05.2017 12:47

добро јутро Колумбо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вв ЗВ

09.05.2017 17:17

Сто би мој профа рекао за њега, "Цовјек у своме имену има имена двије зивотиње", ВО и КЕР.

ОДГОВОРИТЕ