Ивица Јовановић тренер Звезде?!

Један кандидат отпао, можда и други, расту шансе за Ивицу Јовановића! Србин све ближе клупи црвено-белих.

Фудбал 10.05.2017 | 10:30
Ивица Јовановић тренер Звезде?!
Олимпијакос је одбранио титулу и сада је време за велику реконструкцију. Битно место у том пројекту би могао да има и један Србин - Ивица Јовановић! Човек који тренирајући АПОЕЛ исписао најславније странице у историји овог кипарског клуба је све озбиљнији кандидат за клупу грчког великана.

Олимпијакос упркос одбрањеном трону у Грчкој не може да буде задовољан сезоном. За мање од 12 месеци су променили чак петорицу тренера. У квалификацијама за Лигу шампиона су доживели фијаско против Хапоел Бер Шеве, у Лиги Европе су елиминисани од Бешикташа, у Купу Грчке су испали у полуфиналу, а у првенству су доживели неколико пораза у дербијима...

Зато је газда Маринакис решио да мења ствари на крају сезоне, очекује се долазак новог спортског директора (помиње се и Дарко Ковачевић) и новог тренера. Привремени стартег Такис Лемонис неће остати на кормилу црвено-белих из Пиреја.

Подугачка је листа кандидата за клупу Олимпијакоса, али неке ствари се већ кристалишу. Прва жеља је био француски стручњак Реми Гард који је без посла откако је добио отказ у Астон Вили, али он је одбио позив из Грчке и та могућност је отпала. Друга опција је његов земљак Кристоф Гатје из Сент Етјена, тренутно тренер са најдужим стажом у једном клубу у Француској. Он је већ најавио да после осам година напушта Сент Етјен на крају сезоне, али и да му је потребан одмор јер је физички и ментално исцрпљен.

После двојице Француза, трећи на листи кандидата је наш Иван Јовановић који је без посла откако се зимус растао са Ал Насром, а у Грчкој ужива велики угледа због онога што је АПОЕЛ урадио под његовом командом. Има и искуство рада у Грчкој пошто је тренитао Ники Волу, Ираклис (у два мандата) и Панахики, познаје менталитет, нема језичку баријеру... Још у марту је био кандидат за клупу Олимпијакоса када је смењен Пауло Бенто. Сада су му шансе још веће.

У кругу кандидата је још и румунски стратег Маријуш Шумудика из Астре Ђурђу, а не треба искључити опцију да Олимпијакос потражи тренера на шпанском или португалском тржишту одакле је традиционално доводио тренере претходних година...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар