Ђоковић: Нисам заборавио да ударам лоптицу!

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да се осећа пријатно на терену без обзира на лошу форму и резултате у последње време.

Тенис 10.05.2017 | 09:30
Ђоковић: Нисам заборавио да ударам лоптицу!
"Нисам заборавио да ударам тениску лоптицу. Наставио сам са више-мање истом рутином и приступом који сам годинама имао, али са одређеним изменама. Много година сам играо на овом нивоу и осећам се пријатно на тениском терену без обзира на тренутне промене", рекао је Ђоковић пред турнир у Мадриду.

Други рекет света крајем прошле године изгубио прво место на АТП листи, ову годину је почео тријумфом на турниру у Дохи, али на следећа четири која је играо није прошао даље од четвртфинала.

Међу поразима су елиминација у другом колу Отвореног првенства Аустралије од Дениса Истомина, од Ника Кирјоса у четвртфиналу Акапулка и осмини финала Индијан Велса. Српски тенисер је изгубио и од Давида Гофана на првом турниру на шљаци.

"Када почнеш да губиш много мечева, почнеш да доводиш у питање своју игру, себе, шта радиш погрешно, да би могао да се поправиш и преокренеш ситуацију. Имао сам среће да доживим напредак током каријере, а ово је сада мало другачији правац. Последњих шест месеци нисам имао много великих резултата и због тога сам осећао да ми је била потребна нека промена и морао сам да стварима прилазим мало другачије", казао је Ђоковић.

Њему ће предстојећи турнир у Мадриду бити први од растанка са дугогодишњим тренером Марјаном Вајдом, као и прилика да се спреми за Отворено првенство Француске.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П.П.

10.05.2017 08:05

Хајде Новаце покази каракер па одбрани турнир и покази да се још ти питаш у тенису.Све најбоље.

ОДГОВОРИТЕ