Дјечак без руку освојио злато

Шестогодишњи Исмаил Зулфић из Зенице, који је рођен без руку, својом храброшћу и одважношћу да може све, без обзира на инвалидитет, одушевио је цијели регион. У Загребу је јуче на 9. регионалном првенству Хрватске у пливању за инвалидне особе освојио златну медаљу.

Босна и Херцеговина 08.05.2017 | 12:52
Дјечак без руку освојио злато
Пуно смо радили и тренирали. Било је напорно издржати све скупа, али на крају се исплатило. Ово такмичење је круна нашег преданог рада и труде - каже Амел Капо, тренер Пливачкога клуба "Спид", пише 24сата.хр.

 
Исмаил од дјетињства све ради сам. Самостално је научио и пливати. Прошле је године постао члан Пливачкога клуба “Спид” из Сарајева. Без проблема преплива олимпијски базен.

- Дошло је шестеро дјеце из нашега клуба. Исмаил је пливао у својој категорији 50 метара леђно. Када је стигао у циљ, с великим осмехом је казао: “Побиједио сам” - присјетио се Капо.

Додао је да су такмичари из његовог клуба, уз Исмаилову медаљу, кући однијели чак пет златних и две сребрене.

- Исмаил живи у Зеници, али два пута седмично долази на тренинг у Сарајево. Он је заиста одличан дјечак, пун живота и позитивне енергије.

Типични људи којима ништа не недостаје у животу често немају такав став и оптерећују се свакаквим проблемима, Исмаил је непоколебљив, пише 24сата.хр.

- Код њега нема препрека. Базен му је све - испричао је Капо.

Истакнуо је како сматра да Исмаил има побједнички менталитет.

- Врло му је важно да побиједи. Његови родитељи такође су били на такмичењу и, када је освојио злато, потекло је пуно суза радосница. Неизмјерно сам сретан и поносан, како на њега тако и на успјех све остале дјеце из клуба - признао је Капо.

Исмаил пливање тренира с млађом сестром Ханом, која је рођена без физичких недостатака. Родитељи их поносно прате с трибина и, како признају, не праве никакву разлику међу њима.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

М

08.05.2017 11:29

Браво Исмаиле,цеститке на златној медаљи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

08.05.2017 13:43

Свака част!Желим му много успјеха у будућности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санн

08.05.2017 14:32

Браво !Браво!Све похвале!

ОДГОВОРИТЕ