Плавшић: Додик ми се не јавља

Бивша предсједница Републике Српске Биљана Плавшић назвала је неморалним захтјев чланова Асоцијације “Ствараоци РС” да се посланицима првог сазива Народне скупштине РС из буџета издвоји новац за плате у периоду од пет и по година, које, како наводе, никад нису добили.

Република Српска 08.05.2017 | 12:24
Плавшић: Додик ми се не јавља
У разговору за СрпскаЦафе, Биљана Плавшић, између осталог, оштро критикује и актуелну власт у Српској, која је, према њеним ријечима, најодговорнија за огромно друштвено раслојавање и подјелу на екстремно богате и сиромашне. Каже да није у контакту са Милорадом Додиком.

– Волим хармонију и склад. Невјероватно ми је када чујем колики је распон између најнижих и највиших плата у Републици Српској. То никако није добро – каже Плавшићева.

Коментаришући захтјев посланика из првог сазива Народне скупштине и “Стваралаца РС” да им се омогуће бенефиције садашњих народних посланика, Плавшићева је рекла да је то потпуно неморално.

"Чиме су то они задужили Српску више од њених бораца, њихових породица или сваког обичног грађанина који је допринио стварању Републике Српске", казала је она.

На питање да ли има било какве контакте с људима који се налазе у “Ствараоцима РС”?, а са којима је сарађивала за вријеме рата, она је одговорила: - Боже сачувај!

"Немам никакве контакте с њима још од времена кад сам отишла у Хаг. Они се боре за нека своја права и интересе. Зар можете једног Божидара Вучуревића да поредите са борцима који су се изборили за Српску, са жртвама тог рата?! Република Српска је јадна и сиромашна и боли ме кад видим какав се луксуз тјера", рекла је Плавшићева.

Наглашава да је потпуно збуњена када види с једне стране силне скупоцјене аутомобиле за потребе људи на власти и онакве стилске намјештаје, а с друге бројну сиротињу и биједу.

Каже да то замјера актуелној власти у Републици Српској.

"Такви страшни контрасти у једном друштву никако нису добри. Много сам разочарана због тог луксуза, тих скупоцјених возила што се купују. Кад се само сјетим да ми нимало није сметало то што сам се цијели рат возила у “голфу” у којем сам изашла из Сарајева, а који сам имала као члан Предсједништва БиХ. Тај “голф” је био избушен са свих страна! Када сам ишла у посјете борцима на првим линијама, сам Бог је чувао шофера и мене.

Изађем из “голфа” па у ров, а на све стране паљба! Иначе, Караџић није желио да са таквим аутом учествујем у колони луксузних возила која су се чак и тада куповала за појединце на власти. Говорио ми је: “Ви са нама не можете ићи у колони”, а ја сам му одговарала да не желим да будем у колони која плаши људе брзином по друмовима, док они не знају гдје ће да спавају", казала је Плавшићева.

Уз констатацију да је најзаслужнија за политички успон Милорада Додика с обзиром да му 1998. дала премијерски мандат, иако је његова странка тада имала само два посланичка мјеста у Народној скупштини РС, на питање да ли је у контакту са њим, она је негативно одговорила.

"Не! Никад се не јавља. Тачно је да ме је посјетио три или четири пута док сам била у затвору и због тога сам му неизмјерно захвална. Међутим, мислим да сам то и заслужила. Исто тако, не одвајам те посјете од посјете неког Србина који је био тамо у Шведској. Много ме је људи тада посјећивало..", казала је Плавшићева.

(БН)

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

нн

08.05.2017 10:25

Ниси усамљена госп. Плавшић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.05.2017 10:37

Смеце од зене ! Стварно није сама , сви су смеце и бивси и садасњи "ствараоци" !

Name

ДЕГОТХИА

08.05.2017 10:58

ГОСПОЂО ПЛАВШИЋ - ИМАТЕ ПРЕВИШЕ ЗНАЊА И ФОРМАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА, АЛИ СТЕ НАЖАЛОСТ ДВА ПУТА ЖЕСТОКО ПРЕВАРЕНИ ОД ИСТОГ СОЈА ЉУДИ КОЈИМА СТЕ УКАЗАЛИ СВОЈЕ ПОВЈЕРЕЊЕ И ДАЛИ БЕЗРЕЗЕРВНУ ПОДРШКУ. ТУЖНО ЈЕ СВЕ ТО ЗА ВАС И ВАШУ САВЈЕСТ, АЛИ СА ТИМ МОРАТЕ ЖИВЈЕТИ И ЗАТО БОЉЕ ДА СЕ НЕ ПОЈАВЉУЈЕТЕ У МЕДИЈИМА.

Name

Борац

08.05.2017 11:12

Дала си власт дезертеру срам те било да знаш како је било боцу на Трескавици Озрену Возућој Бихаћу и осталим ратишта. Нема када се јавити треба да шта прода... Писати ће књиге о вашој издаји Срам Вас било.........

Name

ннн

08.05.2017 12:08

Биљана Плавсиц је једна храбра и постена зена! Доказала је како се бори за Републику Српску, пристала је да оде у затвор да се смањи притисак на Републику Српску, ни један политицар то није урадио!

Name

фронтал

08.05.2017 12:12

Нек арце и пљацкају кад народ блеји!!!

Name

П

08.05.2017 12:25

Пада Миле полако ал сигурно - ледја су му окренули Григорије, З. Стевановић, Дукић,Р. Васић, Плавшићка, З. Тегелтија....

Name

Алија

08.05.2017 13:23

Ово је оно сто ја волим назвати српска посла. Биљана је цитав зивот била оптерецена власу и моци. У Хаагу је потписала и дала свједоцења која су била од великог знацаја за бројне пресуде. Цак у слуцају злоцинца Карадзица није било потребно ни њено свједоцење, јер је потписала извјаве 15 година раније. Ал гамад слави злоцинце.

Name

ре Борац

08.05.2017 13:44

Дала власт дезертеру а народ га одрзава на власти.Висе је народ крив него она,зато је и коректно да народ и испаста.Свијест једног Србина је прилуцно ниска,па се не треба цудити за стање у ком се налазимо.Да се разумјемо,ниста нису боöји ни други балкански народи,пдносно народи словенског поријекла.

Name

Маде ин ЦИА

08.05.2017 14:32

Као што је ЦИА направила Бин Ладена да би окаљала све муслимане (и имала разлог да их тлачи и уништава), тако је направила и Биљану Плавшић и њеног штићеника који јој се - наводно - не јавља да би окаљала Србе (и имала разлог да их тлачи и уништава).

Name

Предраг Черанић за Маде ин ЦИА

09.05.2017 07:50

А гдје сам ту ја, зар ја не спадам у “Ствараоце РС”? Зар нисам са Вођом помогао да Биљана лакше оде до Хага? Када ме је онај министар унутрашњих послова, Милован Станковић избацио из ОБС РС због трошења неких тричавих пара из "касе за спец. намјене" те "Службе", тражио сам од Плавшићке да ме врати. Она није пристала! Тада сам јој у њеном кабинету (пред свједоцима) припријетио прстом и рекао да ће се покајати због тога! Зар нисам међу првима завршио курс за обучавање шпијуна у ЦИА? Морам признати да ми је то било лакше јер сам био одавно стручњак са педигреом из СДБ у тој бранши и тада већ познат као сарадник "Славуј". Зар заједно са бившим министром Станиславом Чађом нисам "изгарао" на терену не би ли за моје и Додикове наредбодавце пронашао Караџића и генерала Ратка Младића и тиме показао своју лојалност ЦИА-и? Ја сам професионални шпијун и како то да нисам међу “Ствараоцима РС”. Ако су некоме потребне боље референце за мене од ових неколико које сам ту предочио, обратите се Небојши Вукановићу који је о мојим заслугама детаљно писао!

Name

Чекић за Черанића

09.05.2017 09:24

Ето, твоје пријетње Биљани су се оствариле. а помогао си јој да "скине са к-ца Радована", помогао си и Додику да се ријеши Поплашена и заиста имаш заслуге да постанеш ректор у Бањалуци. Према својим заслугама, мала је захвалност Додика што те је поставио само за декана једног од факлутета у БЛ. И сам знаш какав је Баја незахавалник према особама "од интегритета" какав си ти Черанићу!

Name

за Игора

09.05.2017 22:04

Смеце је створило смеце ,морало је тако бити..

Name

Маринко Аврамовић за Чекића

10.05.2017 08:49

Биљанин тјелохранитељ Драган Гладанац је потврдио пријетње Предрага Ћеранића да "ће јој се осветити". Како се Ћеранић у друштву неких својих пријатеља доказивао, показујући ЦИА легитимацију добијену у Ленглију, колико је важан за ту америчку шпијунску организацију (о чему је јавно и с гнушањем причао Жељко Јанковић - Луна на соколачком сајту). Смијешно је и то што се "Славуј" сам у интервјуу сарајевској "Слободној Босни" (само)позвао да свједочи о фијаску ЦИА агената на Палама. Ваљда се сматрао значајним шпијуном ЦИА-е, што му даје право да се лично обрати америчком Сенату, односно његовом одбору за обавјештајне службе и говори о својим заслугама за лоцирање и хватање главних хашких оптуженика Р. Караџића и славног генерала Ратка Младића.

Name

Мирко Иветиц

10.05.2017 10:32

Зар Биљана јос није схватила да је прва зртвована за Додиков реноме код Американаца? Карадзиц и Младиц му нису били доступни, па је да би задовољио америцку аздају зртвовао зену која је од њега направила премијера у Републици Српској. То му је касније дало крила да се енормно обогати и затире све сто су српски борци крвљу извојевали.

Name

Горан - БН

10.05.2017 11:09

Шта је Биљана Плавшић умислила? Чудно је да раније није препознала шићарџијски карактер Милокрада Додика. Џаба јој школа и докторат, "Ронхил" је "превеслао" многе своје сараднике и пријатеље. Што Додик није паљански студентски дом назвао по њој, већ по Караџићу, зашто се бар за то није запитала и одмах јој би све било јасно.

Name

БИЉАНА

08.05.2017 10:26

ЗА СВЕ ОВО ЗЛО СТО НАМ СЕ ДЕСАВА ТИ СИ КРИВА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

08.05.2017 10:54

Браво за Плавшићку. Свако добро јој зелим. Плавшићке нема већ 20 година. А ова БИЉАНА је само знак да има и будала са именом Биљана. Биљана лудо срам те било.

Name

МУНГОС

08.05.2017 10:55

САГЛАСАН 100%,

Name

ре Мара на камицку

08.05.2017 12:01

Неписмена Маро, наслов поста је истовремено обрацање Плавсицки, која је довела Белзебуба на власт и отворила пандорину кутију свих зала које су задесиле овај јадни и избезумњени народ. Зато, и даље узивај (с)Маро, сједи на камицку, а у потоку пери - ноге!

Name

ВРС

08.05.2017 15:34

Кривица једна и нај веца њема је сто је МД у , дала мандат јер је знала да је био дезертер и сверцер, друго!! да тог " истог" под притиском гурају Амери, и да га подрзавају муслиманске партије тад у НСРС , а тај је Харис Силајдзиц , веци србомрзац од Алије, ту је морала да буде мудрија, од тада РС иде у амбис и пропадање, продавање њени ресурса и сада задузивање које је горе од свега.

Name

ГОРАН

08.05.2017 20:37

Наравно да је крива. Довела дезертера ронхила на власт. Био јој је у посјети у затвору. Ста сад не стима. Ма посилила се багра а математиком су купили гласаце. Ко им није подобан мора да се сели из РС јер посла неће наћи.

Name

станко

09.05.2017 06:58

Крив ти је радован коцкар...

Name

Реалан

09.05.2017 10:57

Биљана му (Додику) је дала први мандат, а ко му је дао други!? Нападате погрешну особу. Нико ко је дао мандат ономе ко има већину није крив. Криви су они који не виде даље од носа и не кажњавају на изборима бахатост, пљачку и растакање државе и нације.

Name

Радашин

08.05.2017 10:32

Тиси га довела са тенковима сфора олајавали сте нашег хероја Младића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

08.05.2017 10:42

Кад се погурају људи лоших карактерних особина зарад тренутног интереса....

Name

Тица

08.05.2017 10:47

Свака част Радашине.

Name

синиша благојевић

08.05.2017 10:34

Слажем се у потпуности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

08.05.2017 10:37

Ти си бабетино довела луцифера,200 година самице и теби и њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њој је

08.05.2017 11:07

Довољно сто је постени Српски народ испљује.

Name

Дјуро

08.05.2017 10:40

Сви сте ви исти крвопије народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

08.05.2017 10:43

Ма сибе бабетино распала. Највеци си издајник РС а и ти насла да моралисес. Војници су гинули носеци твој скупоцјени регал из твог стана у СА на линији фронта и то по твом лицном наредјењу. Јос мало па цес ти пред јединог и праведног судију па нека буде како си заслузила!

ОДГОВОРИТЕ
Name

5 7 1997

08.05.2017 10:43

Е моја Биљана и ја сам говорио на yтераси небодера било је то велико усхицење тада је Миле тразио да напустите СДС Сјецам се ста је све обецо обецао Мало је нас да оме терасе офсло на слободи али смо зато велила сиротиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

08.05.2017 10:45

НИ РАТ, НИ НАТО, НИ БИЛО КО ДРУГИ. ТИ СИ НАМ НАЈВИШЕ НЕВОЉЕ ДАЛА. ЖЕЛИМО ШТО ПРИЈЕ ДА ТЕ ЗАБОРАВИМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најгоре је

08.05.2017 11:36

Сто је њу и Бог заборавио па је не зове себи.

Name

Нико и Неко

08.05.2017 14:12

Није њу Бог заборавио него није то бас тако лако ни умријети. Треба прво да види ста су Исусове муке да моли бога да је узме себи а он неце сљама. Да је била зена зеном давно би дусу испустила. Док јој сви ми не опростимо има да се развлаци ко последња фукара само зато сто је издала толике гробове и цасне људе који су дали своје зивоте за РС и свака је суза стигла оне дјеце који су изгубили оцеве и ја сам један од њих. ДаБогда се зива распадала " БабаРога "

Name

ре нико и неко

08.05.2017 15:18

Иди лијеци се

Name

Сути бабускаро

08.05.2017 10:51

Ти си довела на власт ово зло и признала у Хагу пресуду. Поклопи се усима и сути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опаметила се

08.05.2017 10:53

Каква ти је то сад прица. Да не оснивас неку издајницку странку,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљооооо

08.05.2017 10:54

Е, моја Биљо, ти му помогла у животу а он ти се не јавља. Шта ћеш. Знаш ону народну, ко тебе каменом, ти њега хљебом. Тако сам и ја једној личности помогао да постане неко и нешто,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боснае

08.05.2017 11:07

Надји себи бона каког загонђије ако си усамљена... ах додуше, ти си научила бити усамљена још у Хагу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајо-Рајко Крсмановиц

08.05.2017 11:32

Биљо пуно те поздравља Рајко Крсмановиц из Високог.

Name

Ре Боснае

08.05.2017 11:41

Ви сатро беретке некакве лиге и Свракицеви сметљари, имате најмање разлога да се јављате. Цуј боснаЕ. Кокосари....

Name

xyз

08.05.2017 13:55

Тако је Рајо Крсмановиц јој је био загондзија :)))))))

Name

Тако ти је то

08.05.2017 11:22

И сама си била и узивала у том миљеу а сада висе ниси потребна или ти-послузила си сврси иииии... ногаааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

08.05.2017 11:54

Биљана је једна образована и паметна зена, ста лупате?

Name

За ма

08.05.2017 12:40

Мозда јесте образована али је издајица.

Name

за ма

08.05.2017 14:05

Ти си издајица, лупас глупости.

Name

Ре ма

09.05.2017 08:32

Нико јој памет не спори,вец како је ту памет усмјерила и с ким се удрузила па извисила али опет зиви на нивоу док остали и старији и младји и паметнији и постенији немају за основне потребе...тако да МА не узимај у заститу неког ко нас је у ова го*на увукао па сад кукења,коме,опет нама јаднима.

Name

Ристо Г.

08.05.2017 12:30

Образована и паметна зена медју гладним вуковима,полтронима,лоповцинама неписменим.Да је знала сто сад зна е то би било добро али ...Биљана све најбоље у животу,никог Ти ниси издала,никоме зло нанијела.Лопови коло воде и треба им лавеж стално.Ниси била дио тог миљеа и хвала ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.05.2017 15:59

Биљана Плавсиц је цинила греске као и сви зиви људи, али је без конкуренције најбоља предсједница Републике Српске коју смо имали. Без ње, схоw на Палама би позивио јос пар година и Српска би се утопила у БИХ.

Name

Хе хе луднице

08.05.2017 12:46

А гдје је Лолиц СНС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДартхИнВадер

08.05.2017 13:09

Својевремено си била иза тенка на којем је овај главоња сједио '97. Ћути ту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДартхИнВадер

08.05.2017 13:09

Својевремено си била иза тенка на којем је овај главоња сједио '97. Ћути ту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккккк

08.05.2017 13:09

Зар је неко заборавио Биљанину политичку улогу од јула 1997. до јануара 2001.године. Једино што имамо од повратка Милорада Додика 2006.године је што нам не може у потпуности управљати политички лоби из Сарајева и ништа више. Наша економија нажалост није брига никаквог нашег политичког блока и наша економија је жалост као књижевно дјело "Животињска фарма" од Џорџа Орвела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сјећам се 1997! 23 сата увеце , љето

08.05.2017 19:28

Идем с посла, СФОР окупирао Центар Јавне Безбиједности, покупили документацију за Хаг. "Баба на балкону " Банског двора, Крајисник у Хотел Босна. На срећу, без крви. Данас Крајусник миљеник Биљиног Штићеника. Она ... Па ниста!

Name

БОБА

08.05.2017 13:30

ПРЕПУСТИТИ ИСТОРИЈИ ОВЕ ФАЦЕ ПОТИСНУТИ ИХ НЕ КА СЕ ДРУГИ БАВЕ ЊИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗДАЈНИЦА

08.05.2017 14:29

Бранковићка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се! Ако

08.05.2017 14:46

Господја није на будућем платном списку "Стваралаца". Већина Њених изјава је тацна. Али сто није раније причала о биједи у РС. Сујета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо Костадиновиц Жепче

08.05.2017 17:03

Рајко волиш ти своју Биљу јави се

Name

адзенда

08.05.2017 17:43

Јел ти требало 20 година да схватис које зло си нам ставила за врат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.05.2017 19:17

Ста це ти се јављати,кад броји кес ,лова на камари,не интересују га бабе, нема времена ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

09.05.2017 20:42

Каква су ово наступила времена..??!! Наглашен интерес за РС показују Биљана са 87 година, Кузмановић са исто толико, па онај Ливне са преко 90. па министар Мирјанић, па директор Пухалац, па посланик Стеванчевић, банкар Павловић, па сви ствараоци редом, и још којекакви, све сама геријатрија. Постаде РС нека геријатријска играчка. Неће се оканути док не прсне као звечка, као какав балон, док не фрци са каквог геријатријског рингишпила, саспе се и распе у тифтике које нико више не састави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има, има тога

10.05.2017 20:24

...Па Урош од Добоја, па Божо од Требиња, па опет Божо али од Фоче, па није далеко по годинама ни Момчило фром Рајловац..

Name

Грађанин зналац

10.05.2017 06:20

Па тај се не јавља ни породици Гаврила Бобара,узео је паре од пријатеља за личне потребе,за цеце,чоле,снсд,држао говоре о пријатељству по гробљу и сад пустио да се жена и дијете пате и имовина да се харчи!Зато треба изгубити све изборе до краја и завршити на робији!

ОДГОВОРИТЕ