Влада РС је најгора до сада

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак рекао је да очекује да ће Француска наставити да пружа подршку БиХ и са новим предсједником Емануелом Макроном. Он је, гостујући у Новом дану телевизије Н1, говорио и о проблемима у БиХ и Републици Српској, наводећи да је влада Српске "најгора до сада".

Босна и Херцеговина 08.05.2017 | 11:22
Влада РС је најгора до сада
'Имали смо овдје амбасадора Француске који је био активан, као и актуелна амбасадорка с којом ћу се данас срести. Подсјетићу вас да смо управо у Паризу имали посљедњи самит о Западном Балкану и да је био јако успјешан. Француска је имала значајну улогу, очекујем да ће подршка бити настављена и сад с новим предсједником'', испричао је гост Новог дана.

Нагласио је да људи више очекују од сусрета с министрима других земаља.

''Увијек се поставља који су ефекти посјета попут доласка шведске министарке спољних послова. Њихови доласци показују једну преданост у сарадњи с нама, што се тиче шведске министарке она је један истински пријатељ БиХ и кроз један свој ангажман била је јако пристуна овдје, била је то посјета пријатеља и била је то добра прилика да се види с кључним људима у БиХ'', рекао је Црнадак.

Он је изразио наду да ће власти на свим нивоима имати снаге да тај један минимум посвећености европским питањима одвојимо од наших сталних дневнополитичких борби.

"Искрено вјерујем да за све људе који живе у БиХ нека врста добитне комбинације што бржи европски пут јер мислим да ће улазак БиХ у ЕУ многе ствари релаксирати. Не треба да се стварају превелика очекивања да ће да крене мед и млијеко за један дан, али општи амбијент биће бољи'', нагласио је.

 ''Што се упитника тиче, пред нама је текст у којем ће се видјети да ли ради механизам координације. Постоји та нека врста техничког проблема да РС у тај систем унесе своје податке који су такође спремни према информацијама које ја имам. Тимове чека врло конкретан посао, да се иде једно по једно питање, да се ''тешу'', дорађују, сређују. Да ништа не гатамо, ово је финиш тог посла и ја се надам да ће бити успјешан'', додао је, а потом је говорио о Дану побједе над фашизмом који се обиљежава у Републици Српској, али не и у Федерацији.

 ''Волим тај дан, то је дан кад се слави побједа над фашизмом, највећим злом. Побједа слободног свијета је нешто што заиста треба обиљежити. Слави се и као Дан Европе. Искрено вјерујем да ми припадамо Европи, европској породици и европском свијету. Искрено би волио да је тај дан празник и у Федерацији и да БиХ. Знам да за многе празнике постоје готово непремостиве празнике, али нека ово буде мали апел, било би добро за међународни положај земље'', нагласио је.

О раду Владе Републике Српске, казао је да сада више нико нема дилему да је у Републици Српској на сцени најгора влада у историји.

"Видјели сте, кад чујете поруке од исте те Владе, схватите да ту немате саговорника. Потпуно одсуство реалности и невјероватна самозаљубљеност. Радићемо што више да доведемо ту власт до краја искључиво због интереса Републике Српске. Није лако добити некакву нову већину па учинит једну тако драматичну промјену, али све је то саставни дио политичке борбе. Наша је обавеза да ово радимо. Да ли ће то успјети сада, неки сљедећи пут или на изборима, али ова власт мора да оде и без њиховог одласка нема рашчишћавања ситуације у Републици Српској'', нагласио је Црнадак.

(Н1)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Филџани

08.05.2017 09:36

И ста сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

08.05.2017 10:38

А какав је Савјет министара!? Теби је све из РС а најгоре! Фуј.

Name

Лудсот

08.05.2017 13:35

Ајој па кад се сјетим интелектуланих громада Пере Букејловица и Драгана Микеревица. Срамота реци да су ти људи имали такве функције.

Name

Ре лудост

08.05.2017 14:42

И један и други приватизовали двије најуспјешније фирме у Добоју. Данас обадвије у стечају! Толико о премијерима

Name

Др

08.05.2017 17:22

По овим коментарима влада је супер? Док напредни гледају резултате влада кроз стандард, корупцију, квалитет јавних услуга,квалитет зивота,сколство, здравство ..... Ми смо у блату подлих препуцавања појединаца кои стите приватне интересе.

Name

слободан

08.05.2017 09:39

господине , заборављате владу Р.С у периоду од 2000 до 2005 год., то је била најгора влада за Српску а најбоља за издају и сиромасење Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фронтал

08.05.2017 09:48

Власт је најгора како је свјета и вјека,такодје и опозиција катастрофа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нек се зна

08.05.2017 09:57

Није Влада најгора сад госп. Црнадак. Најгора је била кад је ПДП био на власти, продадосте све од банака до фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квазимодо

08.05.2017 10:00

Зато си ти најбољи министар у најстабилнијем и најпродуктивнијем саставу Вијеца министара! Икад! Радијски водитељ, који је завтсио економију тако сто се никад није појавио на факултету. Странка која нема нити једног посланика у Парламенту БиХ, дала министра иностраних послова и цлана Предсједниства.!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

08.05.2017 10:39

Тако је, како га није срамота да само лаје на Србе, шта је њему у глави!?

Name

Шумар

08.05.2017 10:27

Да бираш гору неби је нашао. Све је свучено у раван па видите ли у општинама све владају криминалци где је Снсд и сп социјалисти. Ђокић и његова политика води нас у још већу пропаст.... Провалију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

08.05.2017 10:27

А ти нај гори министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

08.05.2017 10:40

Ко год да га је ту поставио не мисли добро Србима!

Name

синиша благојевић

08.05.2017 10:46

Власт треба да се мијењасваких двије.-три године јер се тако стиче утисак да нова власт неће стићи да покраде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

08.05.2017 12:15

Радују ме коментари , када видим да Црнадак и њему слицни немају подрску у Републици Српској онда добијем наду да цемо вец следеце године када кандидати СНСД-а подједе на РС и БиХ нивоу имати далеко бољу ситуацију и пуно мање опструкција него сада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

08.05.2017 14:36

Ови наши поједини политичари не силазе са ЦЦН (Н1).

ОДГОВОРИТЕ