Пољуљан кабинет Жељке Цвијановић

Да би до реконструкције могло доћи, на неки начин је потврдила и сама Жељка Цвијановић одговарајући на инцијативу ПДП-а. Иако у првом дијелу своје реакције тврди како су "иницијативе ПДП-а пуцањ у празно" , ипак у наставку исте изјаве најављује могућност реконтрсукције тврдњом да ће “одлуке о Влади у оваквом или, евентуално, неком другачијем саставу, опет бити у рукама постојеће владајуће коалиције". О судбини владе вјероватно ће се одлучивати и након скупштинске расправе о продаји рудника Љубије, јер је извјесно да влада за то нема подршку.

Република Српска 08.05.2017 | 08:04
Пољуљан кабинет Жељке Цвијановић
Баш као што је то урадио 2013. године смјеном Александра Џомбића и довођењем на чело Владе Републике Српске Жељку Цвијановић и неколико нових министара, предсједник РС Милорад Додик ускоро би могао поднијети захтјев за оставку актуелне Владе РС, односно њену реконструкцију. 

Сценарио је из 2013. године био је сљедећи: Влада је једногласно поднијела колективну оставку, а Милорад Додик је то затражио након закључка врха СНСД да су републичкој извршној власти “потребни нови људи и нови импулси”.

Сличну могућност најавио је у недавном интервјуу за ТВ1 казавши да “постоји потреба за неким енергичнијим или већим присуством Владе на терену“.

“То се може ријешити да постојећи састав изађе на терен или да то ријешите неким новим људима који уносе неку нову енергију“, рекао је Додик.

Ипак, за разлику од Џомбића предсједник Републике Српске није се спреман данас одрећи Жељке Цвијановић. На питање хоће ли она бити смијењена Додик прецизно одговара - “Неће“.  

Но, Додик је једнако тврдио и 2013. године за Александра Џомбића, па је само десетак дана прије смјене, након састанка са ужим руководством странке, новинарима поручио да нема реконструкције.

Да се нешто спрема осјетили су опозицији па су у покушавају да предухитре Додика и себи укњиже политичке бодове данас најавили иницијативу за смјену Владе РС.

“Партија демократског прогреса (ПДП) ће у наредних неколико дана поднијети иницијативу за смјену Владе РС-а, због катастрофалних економских резултата у РС“,  најавио је предсједник те странке Бранислав Бореновић. Подршку за то, како наводи, има цијеле опозиције, али и још неких.

Да би до реконструкције могло доћи, на неки начин је потврдила и сама Жељка Цвијановић одговарајући на инцијативу ПДП-а. Иако у првом дијелу своје реакције тврди како су "иницијативе ПДП-а пуцањ у празно" , ипак у наставку исте изјаве најављује могућност реконтрсукције тврдњом да ће “одлуке о Влади у оваквом или, евентуално, неком другачијем саставу, опет бити у рукама постојеће владајуће коалиције".

Каква ће бити судбина кабинета Жељке Цвијановић биће јасније након расправе о владиној одлуци о продаји рудника Љубије израелској компанији за што не постоји већина у скупштини.

То би могао бити тежак ударац влади Републике Српске.

(БН/Агенције)

 

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Борац рс

08.05.2017 06:22

Сви који су дезертери , наркомани полуписмени , лесинари и криминалци могу да постану министри у влади РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

08.05.2017 07:24

И алкохоличари.

Name

Драган

08.05.2017 08:01

@ борац рс: Је ли теби неко рекао да је рат давно завршен? Већина нас, који коментаришемо овде, смо били борци ВРС. Треба ли сви да се тако потписујемо? Треба ли да потежемо папире колико је ко пута рањен, ко је одликован? Сабери се, човече. И потписуј се именом које су ти родитељи дали, није срамота веруј ми.

Name

рајко

08.05.2017 09:52

Ста реци за ове из СЗП Дебил до добила треба им још седамдwсет година да побиједе Додика.

Name

ре Драган

08.05.2017 10:06

Ако си био борац и јос при том рањаван - свака цаст! Али, управо зато сто има јос зивих таквих као сто си Ти, а због ове дезертерско-бандитске мафије, треба сто висе истицати борце и махати испред њих као дјаволу крстом.

Name

Балканбандитен

08.05.2017 11:07

Борци, бранитељи, ста сте ви бранили и ста сте створили у балканским дрзавицама.

Name

ре рајку

08.05.2017 11:26

Јеботе Додик води га кући ...тих лопова је више доста свима , ноормално би било да 1,5 милиона људи живи коректно, са оваквим ресурсима, а не лопови и протухе као што је ваш Додик и сличнишупци, до јуче се ни потписат нису знали....

Name

Ре Драган

08.05.2017 18:29

Борци су створили РС а владају доктори и професори дезертери И папци који рекетирају приватно свакога ко има пара . Од природног богатства и мало приватног бизниса смо могли сви да зивимо , а не само .појединци неспособни да помогну свом народу. Измислили су папке .........

Name

борац

08.05.2017 19:49

И МИНИСТАРКА Јасна давидовиц,ЦЕЛА ФОЦА зна да није циста,а МИНИСТАР,фуј,

Name

вјерник

08.05.2017 21:18

И суманути.

Name

вјерник прави

08.05.2017 21:20

Браво борац,ови дезертери од тебе имају комплекс и за њих рат никада није ни био.Пиц... ли им материна.

Name

.браво

08.05.2017 21:22

Ре драгане,браво за коментар.Дјаволи се једино могу растјерати крстом.

Name

Хехе хе

09.05.2017 12:20

ХЕ ХЕ ХЕ Рајкан је у праву хе хе ХЕ.

Name

ре борац рс

10.05.2017 16:00

АЛО БОРАЦ ВИСЕ ЈЕ БОРАЦА УЗ ДОДИКА И ВЛАДУ А НЕМОЈТЕ ГОВОРИТИ О ОСИПАЊУ -ОДЕ ВАМ ЈУЦЕ ЈОС ЈЕДНА ПОСЛАНИЦА СДСа ИЗ ДОБОЈА О ТОМЕ ВОДИТЕ РАЦУНА.

Name

Ре ре

10.05.2017 17:41

Борац рс није СДС ,а није тацно да је неко од бораца уз Дезертера из Лактаса. Ста је баја урадио за борце да би неко био са њим. Моја примања као борца 1. Кат. Су13 км месецно са пријератном фак. Дипломом. Када би ми давао сваки дан по дукат ја неби био са њим. Фуј. ХВАЛА МОЈИМ ПРЕЦИМА ПА СУ МИ ОСТАВИЛИ ИМОВИНЕ НЕЗАВИСИМ НИОТКОГ.

Name

ннн

08.05.2017 06:24

Добро се зна да је Предсједник рекао да це смјенити Богданица јер није био способан да као Министар продје на опстинским изборима за Нацелника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ннн

09.05.2017 10:27

Слазем се.Али нема од тог ниста.Зиви били па видјели.Треба извуц паре из здравства за следеце изборе а то мозе само он.

Name

патриота

09.05.2017 13:27

Треба се ријешити днс кадрова.

Name

Драган

08.05.2017 06:37

Нису успјели да га скину са црне листе, а питање је шта ће бити на гласању за Љубију. Значи да Шеф мора нешто мијењати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

08.05.2017 16:46

Зашто уопште већ два мандата постоји оваква коалициона влада? Искључиви кривац је СДС као вођа САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ. Већ 2010 године било је зрело да се преузме већина у парламенту од стране САВЕЗА на челу са СДС, макар и изгубили од Додика мјесто предсједника републике Српске. На изборима 2014 године, било је много теже изгубити изборе, него их добити. Чудо се и 2014 године поново десило, изгубише људи унапријед добијене изборе, што их је посљедично коштало убједљивог пораза на локалним изборима 2016 године. На то сам упозоравао у својој колумни: Никола Лазаревић- Савез за (не)промјене у Српској, објављеној на Фронталу РС у мају 2014 године(има у архиву). Пошто сам нажалост био све у праву по питању понашања САВЕЗА још од 2010 године, морам да кажем како не видим никаква напретка у њиховом раду, напротив. Видим само позиционирање водећих људи из ПДП-НДП, позиционирање у смислу сигурних посланичких мандата њихових вођа и гурања Иванића за једну од двије функције (предсједник РС, или члан предсједнипштва БиХ), али морам рећи да видим и промјену стратегије. У СДС се ни то не види, додуше код њих су унутарстраначки избори, рачунам на велике потезе после њиховог конгреса. По мени, СДС шанса за радикалне реформе, а за њих постоје три добре опције. О томе не могу писати, јер се у све три опције налазе и моји зелени са својим програмом и партнерима из регије, Европе и свијета.

Name

Градишка

08.05.2017 06:40

Јој само смијените Данета Малешевића, оног Савановића , Јасминку и Трнинића. Може и Стевиша Мирјанићн конаћно у пемзију.Јој колико младих и способније људи има на све стране. дајте се зафалите овим наведеним .

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрено

08.05.2017 08:03

Ко је способан и има мало мозга неце сигурно у СНСД, додусе мислим ни у једну странку ал посебно СНСД! Јер слусат њих и подрзават мозе само...

Name

ре Градиска

08.05.2017 10:01

Видим Богданица не помињес (инаце најпоганију хијену која је икада ходала овим просторима), мозда си и у праву треба га оставити за приплода (због еугенике), ионако је дјаво досао по своје!!!

Name

ПРЊАВОР

08.05.2017 11:02

Гдје ће предсједница владе на рођака Малешевића , прије би она себи руку одсјекла него што би ударила на рођаке из Прњавора. ( можда на Мектића , јест из Прњавора, ал није род).

Name

ре Градиска

08.05.2017 15:53

Хе хе види овог лоле снсдосектаског градисцанског, сто по партијском задатку баца бомбе на порталу и набраја кога треба смијенити, по систему да се власи не досјете. Ко иоле прати збивања мозе препознати да је набројао само министре који нису припадници секте бакинацког баје, циме не тврдим да су они добри, нити бољи од освједоцених народних дусмана Теге, Голицке, Богданица, Конците и осталих. Али коментар дотицног мозе бити добар показатељ какав склад, повјерење и љубав цвјета у тој коалицији у које нас сваки дан увјеравају лидери ове три куге које владају у РС. Једини склад и љубав која им је заједницка је љубав према пљацки и пустосењу овог анестезираног, слудјеног и измуценог народа!

Name

Шминкер

08.05.2017 17:21

Ти би мало да нашминкаш владу,да мало бациш прашине у очи.Нису они главни проблем у овој влади...

Name

Влајко

08.05.2017 18:17

Прије пет година сам сједио у Кардиалу у Теслићу у друштву гдје је био и Богданић, тада директор Бање Врућица. И тад ми се учинио као велики поштењачина јер је јавно рекао свима за столом:замислите сви овдје имају редовна сва примања, а ја сам уловио конобара који је унио литру штока. Али нећу га отпустити, био је као благ тадашњи директор. 5 година касније рекао је директору градишке олнице да одступи, а опростио му је вишемилионске приватне инвестиције у некретнине широм планете. Страшно да страшније не може бити. Споаваш ли мирно Богданићу, гризе ли те савјест.

Name

за ре Градиску

08.05.2017 21:30

Коментар ти је циста десетка.

Name

ре Влајко

08.05.2017 21:32

О Богданицу треба писати историју,јер таквог монструма висе мајка не радја.

Name

ЖИКА Ж

08.05.2017 06:54

ЉУЉА МИ СЕ ЖЕЉКИЦА У КРИЛУ. У ТЕ ГЛЕДАМ А МИСЛИМ НА МИЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАУДА

08.05.2017 07:55

БРАВО МАЈСТОРЕ.

Name

легија

08.05.2017 08:18

Љуљка и колута очима.Потенцијал и потенцијал плус.

Name

Перица

08.05.2017 08:53

Аха, а пдп је пољуљан одавно, На изборима ће се показати колико сте стручни и паметни.

Name

ДЕГОТХИА

08.05.2017 09:23

А ИМПУЛС СМО ЗАБОРАВИЛИ...ВЕЛИКИ И МАЛИ - А ИМПУЛС + ИМПУЛС = ЖЕЉКА У АМЕРИЦИ, ЈЕСТЕ ДА ЈЕ ПАВИЋ У МИНУСУ... ЗАБАВЕ НЕОГРАНИЧЕНО, АЛИ НОВАЦ НЕ ПАДА СА НЕБА - ТРЕБА РАДИТИ, АЛИ ОНИ СУ НЕСПОСОБНИ И ПОКВАРЕНИ... СВИ ЧЕКАЈУ ДА СЕ НЕШТО ДЕСИ, АЛИ НЕЋЕ НИКО ПРВИ !!!

Name

Ајте мало,молим вас

08.05.2017 21:34

Јебала вас Зељка,па сњом се цовјек висе не мозе ни спрдат.

Name

П

08.05.2017 06:54

Каначно-Штрумпфету и папке -напоље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАУДА

08.05.2017 07:56

БРАВО.....XАXАXА.

Name

Палата

08.05.2017 06:59

Ниста неце бити јер лопове удрузује криминал поравнаце се они брзо и све це бити као и раније. Сада це их Додик зезнути узеце висе колаца а Павиц це касније и сви намирени.Опозиција им помазе јер неце да организује улицне протесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудиц

08.05.2017 07:01

Нови импулси су они које је Дјокиц покрао - само нека их врати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравство

08.05.2017 07:02

Зато Богданић смјењује директоре, скида главе у покушају да своју спаси. Готов је! Славимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала

08.05.2017 16:19

Послужио да откачи Милениум, а да додијели посао како му Шкрбић наредио. А сад још и ногу да добије, и послужио сврси.

Name

Богданиц је пристао на најгори криминал....

08.05.2017 19:00

....., Јер му је била у питању позиција у Бањи Вруцици, па да би то спасио пристао је на све сто нико други не би и од тада се само јос висе укопава.

Name

Милан

08.05.2017 07:07

Кад су се ови напљацкали,сад други да покраду јос то мало,сто је остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

08.05.2017 07:14

Кад их гледаш на гомили мислиш, која памет, интелигенција, образовање, кад их окренеш појединачно анализирати схватиш да ентитом владају преводиоци , тесари, механичари , месари и друге занатлије , па се онда сјетиш да је један занатлија посато Маршал и онда ти све буде јасно, да поред факултета и образовања, ако хоћеш да се бавиш политиком мораш знати неки занат, ( мисим и на онај најстарији на свијету) како би постао добар политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

08.05.2017 07:47

Немој да вријеђаш занате и занатлије. Сваки занатлија је способнији од сваког од ових наводних факултетлија. Све је то студирало на измишљеним Паљанским и другим универзитетима. За коју годину нећемо имати ни честитог мајстора. Ово што је остало своје услуге треба да наплати сто пута скупље. У Српској треба укунути све факултете јер фабрикују шкарт кадрове... ... Легла крава у шатор да спава. Покрила се шиваћом машином. Посла теле да студира права, да студира права. Оде теле а врати се јуне па постаде председник комуне...

Name

ДЕГОТХИА

08.05.2017 07:20

ДОДИК ЋЕ КАТАПУЛТИРАТИ ВЛАДУ ТЕК КАД "ДОБРО ЗАГУСТИ" - А ДО ТОГА ЈОШ НИЈЕ ДОШЛО...ТО РЕАЛНО ПОКАЗУЈЕ СТАЊЕ НЕРАДА И НЕСЛОГЕ ШУПЉЕ ОПОЗИЦИЈЕ. КАД СЕ ТО ДЕСИ, А ДЕСИЋЕ СЕ КАД НЕСТАНЕ НОВЦА - ОНДА СЕ МЈЕЊА ВЛАДА И ДОБИЈА НАЈМАЊЕ ШЕСТ МЈЕСЕЦИ МИРА - ТО СЕ НЕЋЕ ДЕСИТИ ПРЕ НОВЕ ГОДИНЕ, УКОЛИКО "НЕ ТРЕСНЕ НЕКИ МЕТЕОР", МИСЛИМ ПОЛИТИЧКИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛЛ

08.05.2017 07:34

И Лукац да лети!!!! И то у пакету са сестром, зетом, кумом и свим својим ловцима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАУДА

08.05.2017 07:58

ДА ДА ОН ПРВИ.

Name

Брзи

08.05.2017 07:42

Нема ништа од овога велики криминал у јавним предузећима. Што су Српске шуме електро привреда путеви и остало. Све је срављено велика задуженост народ све виша беда никад није била гора власт. Влада треба поднијети оставку..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лобиста

08.05.2017 07:49

Влада РС је оличење криминала, корупције, непотизма, мобинга, дискриминације, злостављања и свег могућег зла. Они таквом политиком и таквим начином рада уништавају сопствени народ. Ако гријешим молим да ме неко исправи. Због тога вас све питам треба ли нам таква Влада уопште. Ја их се као грађанин РС стидим и јавно одричем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

08.05.2017 08:01

У праву сте- прво смијенути Дикоњу , појам некултуре и свега оног чега се стиди свака нација па и Срби.

Name

окица

08.05.2017 08:20

Мени се само свиђа она Лејла Решић.Љуља а не жуља.

Name

дијаспора н

08.05.2017 21:42

А јесте вецерас добри,низете бисере само тако.Као никад до сада.Те дикоње и пероње су сацерани у тор и само вибрирају.Јој бице рахатлука.

Name

за окицу

08.05.2017 21:43

Лејлу поведи куци па нека те љуља до миле воље.

Name

Маца Дискреција

08.05.2017 08:39

Ма гдјећете сад ићи кад је народ почео да оштри куке и мотике?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

08.05.2017 21:44

О мацо,мацо имас и ти бисера само тако.

Name

ПаПаааа

08.05.2017 08:42

Одавно се ви љуљате, нисте ни за ста све вас треба смијенити,распродасте нам све јер само то знате и хоцете и наравно док су вама дзепови све тези становниство грца у биједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

08.05.2017 08:52

И време је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМ

08.05.2017 09:08

Пуцањ у празно, ! Е, њихов , режимски пуцањ је у центар, што њихова браћа цроати кажу, у сриду. Разнијели су нас, побили нас као глинене голубове, срећа па млади бјеже испред њихових плотуна, иначе нам се за траг не би знало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

08.05.2017 09:16

На сцени је криминално преузимање и последњих фирми од стране домаћих и страних бандита, заташкавање тешког криминала. Стоп "експертима" са литванским, израелским, павгордским и већ чијим референцама. За таквим нормалан и поштен човјек неће жалити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГГ

08.05.2017 09:22

Али це остати до октобра 2018.Да неце мозда да буде премијер сруцњак који је и бутик сто је водио одвео у стецај (((ББ ))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

08.05.2017 10:45

Не млати.

Name

ре ГГ

08.05.2017 21:47

Види се да си дупло говно,или се унередис од помисли на промјене.

Name

Милија

08.05.2017 10:12

Ма какве црне реконструкције,сво зло и лоповија се налазе под скутима председника Милокраденка лактасенка бандита,подлаца демагога и лазова.Њега за бивоље рогове хватати,каква цизмица богданиц и остали послусници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.05.2017 21:48

Ма ко ицх само састави с коца и конопца па ојадисе народ.

Name

Дејанпд

08.05.2017 10:20

зар заиста мислите да у Влади сједе министри који руководе ресорима? пробудите се људи, не насједајте него укљуците мозак, нема Владе осим на папиру, формално, јос од кад је Додик пресао на функцију предсједника и однио са собом све изврсне функције, ова интересна групација која себе зове Владом, тргује гласовима и функцијама, није ниста друго, него, фактицки одјељење дјака, додусе у позним годинама, на целу са уцитељицом која не зна процентни рацун, али зна, као и некада насе баке,да слуса свог мускарца, газду куце,да га подрзава и кад није у праву, јер је њој и њеним дјацима обезбједио услове да имају кров над главом(цитај виле и зграде), ста да раде(цитај корупцију и криминал), дјеци, унуцима и праунуцима егзистенцију. нема везе ако је који кренуо странпутицом, њихово је цедо (цитај осудјени криминалац Петар Дјокиц, те непроцесуирани Дзомбиц, Глухаковиц, Тегелтија, али и Лукац). сад треба наци такву групу послусника који би њих замјенили, да буду одговорни и ниста се не питају?! али ту су огромне бенефиције, милиони годисње, а само треба бити помало дискретан и цувати г..зицу драгом водји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За дејандп

09.05.2017 06:12

Велика грешка Дејан, Тегелтије је зло које уништава Републику Српску а помазе му Жељка Цвијановиц , Додик нема појма колико Тегаелтија са Мркоњицким лобијем краде и како уништава Републику Српску , Ова влада мора да оде под хитно јер министри ДНС раде само за интерес себе и ДНС а не за Републику Српску и народ , ДНС је још веће зло од свих , које снсд под хитно мора отарасити.

Name

нн

08.05.2017 10:24

Све има своју цену па изволте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

08.05.2017 15:06

ЈА КАО ПОЈЕДИНАЦ ЖЕЛИМ СВЕ НАЈБОЉЕ БН ТЕЛЕВИЗИЈИ КОЈУ ГЛЕДА ЧИТАВ СВИЈЕТ БРАВО УРЕДНИЦИМА ИНФОРМАТИВНЕ ЕМИСИЈЕ ЊИХОВИМ ВОДИТЕЉИМА ЗА РАЗЛИКУ ОД РТРС КОИ ПРИЧАЈУ ГЛУПОСТИ ДА ЉУДСКИ УМ ТО НЕ МОЖЕ СВАТИТИ БРАВО НАЈ БОЉИ СТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

08.05.2017 21:50

Придрузујем се Бобо твом коментару.

Name

Титио

08.05.2017 18:52

СМИЈЕЊУЈ ЖЕЉКУ И ТЕГЕЛТИЈУ иначе оде све у пропаст , Додик изгубићеш изборе 100 посто због Тегелтије и Мркоњичких лопова а и Жељка им помаже да те у униште .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

08.05.2017 21:25

Нека народ припрема комисије за одузимање нелегално стецене имовине.Сви це се подмирити и правда це засијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаката

09.05.2017 06:26

највеци муфљуз папак Стевица дно дна ста тај рад и мути а увијек се представља као највеци постењацина а све измајмунисао дно дна али инаце сви лазу петљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.05.2017 19:19

Све покрали и сад им се љуља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАНСwас

09.05.2017 23:25

Јесте луда раса шеме вам је3€м.

ОДГОВОРИТЕ