Илиев о ''Грофу'': Жао ми што таква величина одлази!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је иза тог фудбалског клуба тежак период, али да је леп осећај што је екипа прва на табели првенства.

Фудбал 08.05.2017 | 11:45
Илиев о ''Грофу'': Жао ми што таква величина одлази!
"Изузетно тежак период је иза Партизана, а још ништа нисмо освојили. То што смо први ништа неће значити ако се не заврши овако. Али, осећај је леп, једноставно", рекао је Илиев.

Партизан је после скоро две године преузео прво место на табели Супер лиге.

Црно-бели су у 34. колу српског првенства победили Јавор у петак, док је Црвена звезда дан касније изгубила од Вождовца, па три кола пре краја имају три бода више од "вечитог" ривала.

Илиев је навео да је пре годину и по дана, прошле сезоне, када је преузео функцију у Партизану, била "нереална слика" да црно-бели буду испред Звезде јер су заостајали чак 26 бодова.

"Тада је то била нереална слика. Изузетно сам поносан на играче, стручни штаб на челу са тренером Марком Николићем и управу. Најбитније, на навијаче који су препознали нашу борбу и били све јачи у подршци и енергији из дана у дан", казао је Илиев.

Он је истакао да осећа да у Партизану сви "поново дишу као један".

Говорећи о преостала три кола, Илиев је рекао да је у фудбалу је све могуће, па и да Партизан испусти предност.

"Све је могуће у фудбалу, и ово је било нереално. Морамо да верујемо као што смо када смо били други веровали да ћемо да будемо први. Играчи имају додатну енергију, самопоуздање. Све је у нашим рукама. Да бисмо остали број један, морамо да наставимо да радимо као кад смо били број два, јако, без опуштања и еуфорије јер нема простора за то", рекао је спортски директор црно-белих.

Звезда је дан после пораза од Вождовца остала без тренера Миодрага Божовића.

Илиев је рекао да не воли да се бави конкурентима, али је истакао да му је жао због тога.

"Свако има своје проблеме. Неколико пута сам био у тој ситуацији са одласцима тренера и није пријатно. Са људске и професионалне стране ми је жао што једна таква величина одлази из нашег фудбала. Много тога лепог, корисног и интересантног је донео. Реч је о једном великом стратегу који има завидну каријеру и желим му срећу у даљем раду", рекао је Илиев.

По његовим речима, промена тренера може да подигне екипу.

"То уме да подигне екипу. Али, остало је мало до краја, а све је у нашим рукама, тако да је све то мало опипљиво. Генерално, жао ми је, али опет драго што ми нисмо у тој ситуацији", рекао је Илиев.

Претходни период су обележиле свадје преко медија, пре свега људи из Партизана и Звезде, а поједини су пре пораза од Вождовца тврдили да Звезда нема где да изгуби до краја првенства.

"Знао сам да ће доћи до тога. То је удар на интелигенцију. Постајемо смешни сами себи. Ако наставимо с таквим темама и с тим констатацијама, онда смо баш смешни", рекао је Илиев.

Партизан ће до краја првенства играти против Вождовца, Радничког и Младости.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар