Оде Гроф! Ђуровски нови тренер Звезде!

Миодраг Божовић више није тренер Звезде! Миодраг Божовић поднео је оставку на место тренера Црвене звезде после пораза од Вождовца.  Миодраг Божовић се на приликом одласка са места тренера црвено-белих из Љутице Богдана у обраћању посебно захвалио навијачима Црвене звезде.  Бошко Ђуровски водиће први тим Црвене звезде до краја сезоне, саопштено је на седници одбора за хитна питања.

Фудбал 07.05.2017 | 22:15
Оде Гроф! Ђуровски нови тренер Звезде!
Божовић је на ванредној конференцији за медије потврдио да неће бити више тренер Звезде, три кола пре краја шампионата.

’Гроф’ је на удару критика већ неко време због лоше игре актуелног шампиона, а све је резултирало поразом од Вождовца (3:2) којим је Звезда испустила прво место на табели.

"Од овог момента више нисам тренер Црвене звезде. То је нормалан чин с обзиром на резултате у последње време, а за које сам ја најодговорнији. Тренер мора да буде поштен према себи и другима и да на време оде, као господин", рекао је Божовић на ванредној конференцији за новинаре.

"Захвалио бих се клубу и навијачима, као и управи клуба. Мој однос са Звезданом Терзићем је био изванредан".

Црногорски стручњак се потом осврнуо и на ситуацију у Суперлиги Србије.

"Одлазим јер желим да екипа доживи ’стрес’ како би почела да игра боље. Сумњам да ће Партизан испустити три бода, али верујем да тим може да освоји Куп. Екипа је уморна, систем такмичења није идеалан јер клуб који је први после регуларног дела, титулу треба да освоји ’двапут", додао је Божовић.

Миодраг Божовић сумња да ће Партизан испустити три бода предности и да ће Црвена звезда успети да преокрене резултат.

"Гроф" је на конференцији за медије рекао и да одлуку није донео преко ноћи када су емоције "вреле".

Звезда је у суботу поражена од Вождовца са 3:2 и Партизан је након победе над Јавором, остао на три бода предности (49 према 46). До краја се играју још три кола, а Партизану су потребне две победе и реми да би математички обезбедио титулу.

"Ове године циљ нам је била дупла круна, мислим да нисмо близу тог циља. Евентулано можда освојимо Куп. Ја као најодговорнији морам да направим неки стрес у екипи и један од начина да се направи стрес је да кад тренер оде обично екипа може да крене и да прави боље резултате.“ рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

Себе је означио као главног кривца за резултате тима у последње време. Са људима из клуба је разговарао, али није било потребе да га ико задржава.

"Имао сам разговор, али објективно није било разлога да ме нико задржава јер нисам одлуку донео напречац, рецимо синоћ на основу неких емоција које би можда биле и вреле. Али пробудио сам се јутрос и донео такву одлуку и људи су препознали да нема разлога да ме ико убеђује".

Разлог за одлазак нису лоши односи са управом.

"Ја сам са Звезданом Терзићем у изванредним односима и сарађивали смо ове две године изванредно. То је само нагађање да постоји нешто између нас двојице, све инсинуације и сигурно је да сам имао његову подршку сто посто и да је испуњавао многе моје жеље."

Екипа по Божовићевом мишљењу није издржала притисак који је на њој био у последње време, а на руку јој није ишао ни систем такмичења.

"Једноставно, рекао сам много пута и понављам, екипа која је прва на крају првенства, пре плејофа је у психичком минусу зато што сте нешто већ освојили и поново треба да освајате. Објективно треба двапут да освајате прво место. Психолошка предност је увек на страни оних који немају шта да изгубе." наглашава Божовић.

О стању у српском фудбалу није хтео да прича јер је "такво какво је", али је прокоментарисао да "увек може боље".

Иако је Звезда у плејофу претрпела други пораз, а први од Вождовца после више узастопних победа, Божовић није био незадовољан играчима.

"Нису ме разочарали уопште, јер ако ми кажете име једног играча који се јуче није борио и који није желео, ја ћу да се сложим са вама. Ниво игре увек може да се коментарише, али што се тиче залагања и борбености сви су јуче дали свој максимум", истиче "Гроф".

Приче да је екипа неспремна оценио је као "злобне" јер се може затражити и видети колико ко трчи и ко шта ради у Звезди у односу на остале тимове у лиги. Досадашњи тренер Црвене звезде каже да је најбитније да се тим подигне, али понавља да ће вечити ривал вероватно освојити титулу.

"Играчи морају да прихвате ово као нешто позитивно и да из овога изађу још јачи. Партизан објективно ове године игра добро и не мислим да ће испустити ову предност до краја".

Противници Партизана до краја плејофа су Вождовац, Раднички из Ниша и Младост, док Звезда прво игра против Младости, а потом против Јавора и нишког Радничког.

На питање да ли би се вратио у Црвену звезду, "Гроф" каже да је тек отишао.

"Тек сам отишао, шта знам, нормално да ћу наставити да навијам за Звезду и да волим Звезду, шта ће бити даље то је све... Хоћемо ли бити живи?“, закључио је Миодраг Божовић.

Божовић се подсетио лепих успомена од прошле године које су му навијачи приредили на Маракани.

Гроф је на конференцији за медије захвалио и управи јер му је омогућила да многе потезе као тренер клуба вуче сам.

"Желим да се захвалим навијачима који су ми приредили нешто најлепше што сам имао у животу прошле године и једноставно желим да се захвалим свима вама на сарадњи која је некад била добра некад лоша, али све је то живот“ рекао је Божовић.

Навијачи Црвене звезде су прошлог маја на утакмици против Олимпијакоса развили транспарент на коме је писало "У Европи играли или не, наша жеља је да Гроф остане"

Црвена звезда је тада освојила титулу шампиона Србије, а навијачи су у више наврата скандирали име Миодрага Божовића и "Грофе остани".

Годину дана касније, Божовић напушта клупу Црвене звезде после пораза од Вождовца, уз напомену да одлуку није донео напречац.

Екипа Црвене звезде се три кола пред крај шампионата налази на другом месту са три бода заостатка у односу на вечитог ривала из Хумске.

Бошко Ђуровски водиће први тим Црвене звезде до краја сезоне, саопштено је на седници одбора за хитна питања.

Клуб из Љутице Богдана на седници Одбора за хитна питања одлучио је да црвено-беле до краја сезони води Ђуровски који је 2007. био на клупи Звезде.

Звезда је у суботу изгубила од Вождовца са 3:2, после чега има три бода заостатка за водећим Партизаном на табели Супер лиге, три кола пре краја првенства Србије.

Ђуровски је тренерску каријеру почео у Сервету, а потом је дошао у Србије, где је предводио Раднички Обреновац, Рад, Срем, ПСК Панчево и Раднички Ниш.

Он је потом 2006. године био помоћник Душану Бајевићу у Звезди, да би марту 2007. преузео ту функцију од Бајевића који је за време утакмице са новосадском Војводином поднео оставку. Ђуровски је са црвено-белима тада освојио дуплу круну.

Ђуровски је тренерску каријеру почео у Сервету, а потом је дошао у Србије, где је предводио Раднички Обреновац, Рад, Срем, ПСК Панчево и Раднички Ниш.

Помоћник Ђуровском биће Милан Косановић, бивши селектор кадетске репрезентације Србије.

Македонски стручњак биће промовисан у понедељак када ће одрадити прве тренинге са тимом, а прва утакмица биће му реванш полуфинала Купа са Чукаричким.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар