Главни задатак Пистонса овог љета је...

Наћи право место Бобану Марјановићу! Сајт Детроитнеwс. цом пише да би српски горостас могао да буде други центар Детроита наредне сезоне.

Кошарка 10.05.2017 | 08:00
Главни задатак Пистонса овог љета је...
"Један од старих трикова тренера у средњим школама је да узму највишег ђака и дају му кошаркашку лопту у руке. Чак иако нема неко кошаркашко знање, може да унесе страх у противничке играче који се питају како ће да га бране. У НБА лиги је мало другачије, посебно када је Бобан Марјановић у питању. Он није ни трик нити смицалица", пише на почетку текста локалног сајта у Детроиту.

Наравно, смисао целе приче је да Марјановић заслужује више минута у игри. И да ће се то и догодити. А ево и како.

Боби није могао да дође до минута у игри поред Андре Драмонда и Ерона Бејнса. Али, сада делује да долази Бобаново време.

Бејнс ће највероватније искористити опцију да на лето постане слободан агент, што отвара врата Марјановићу да се промовише из треће опције на центарској позицији у другог центра, одмах иза неприкосновеног Драмонда. И то је био план и прошлог лета када су Пистонси довели Бобија у екипу.

Боби је у просеку проводио 8,4 минута у игри и давао 5,5 поена и имао 3,7 скокова у 35 утакмица. То нису велике бројке, али да је хипотетички играо тим темпом по 36 минута, бројке кажу да би давао 23 поена и имао 16 скокова по утакмици. То не ради ни Драмонд.

Боби можда не може да буде први центар, али прави изазов Пистонсима овог лета биће да му нађу право место у екипи.

"Он има велику офанзивну моћ. Нисмо имали играча као што је он. Може да креира неке баш лаке кошеве који су нам потребни, посебно када промашимо. Користићемо његов нападачки потенцијал, а ви ако желите да га браните - срећно! Али, морамо да нађемо начин да га покривамо у одбрани где је мало слабији", рекао је тренер Детроита Стен Ван Ганди.

Пошто је Драмонд одличан у офанзиви, Бејнс је одрађивао посао у одбрани - за Бобана није било места ове сезоне. Ипак, тренер размишља како да га упосли.

Још раније је Ван Ганди рекао да је била његова грешка што није осмислио неке акције за Бобија. Сада истиче да постоји идеја да се то промени.

"Имамо неке идеје, али морамо још да радимо и да проучимо. Потом ћемо све испробати. Када имате играча који може да направи велики утицај у нападу и у скоку, најмање што можете да урадите је да пробате неке ствари. Нисмо били спремни на то ове сезоне. То је била моја грешка јер сам имао оружје у арсеналу а нисам му дао ни шансу да видим како ће да пуца", рекао је Ван Ганди.

Боби је током сезоне радио са кондиционим тренером Томпсоном и напредак је видљив, али сада је све на главном тренеру који мора да уклопи Бобија у тим Детроит Пистонса за следећу сезону.

Биће то можда и преломна сезона за Марјановића.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар