На данашњи дан: Берси, проклети Берси... И онај чупави Чилдрес!

Кошаркашима Партизана на данашњи дан измакло је финале Евролиге у Паризу на 2,6 секунди до краја меча. . .

Кошарка 07.05.2017 | 17:00
На данашњи дан: Берси, проклети Берси... И онај чупави Чилдрес!
На почетку те сезоне 2009/10. чак и међу најватренијим присталицама Партизана било је мало оних који су веровали у пласман на фајнал фор у Паризу, а 7. маја увече, чак и они неутрални љубитељи кошарке жалили су што црно-бели нису ушли у финале.

Тај пораз од Олимпијакоса један је од оних који ће Гробари, али и тадашња екипа и стручни штаб памтити до краја живота, јер били су тако близу. Памтиће се та дуел у крцатом париском Берсију по томе што су се екипе смењивале у вођству током свих 40 минута, а црно-бели су у једном тренутку, у последњој деоници, имали и плус шест (60:54).

После тајм-аута Јанакиса Олимпијакос се консолидовао и поново покушао да успостави игру са доста брзих додавања. Тео Папалукас једини је деловао хладне главе код Атињана, а Чилдрес је тек у последњој четвртини кренуо агресивније да улази под кош и да се убацује из другог плана. Управо захваљујући томе Олимпијакос је стигао вођство црно-белих. На минијатуру Американца надовезао се Теодосић погоцима са пенала за 65:62 у последњем минуту утакмице.

Црно-бели су одговорили и то јако – после уигране комбинације Кецман остаје сам и погађа тројку за изједначење на 30-ак секунди до краја. Теодосић је у наредном нападу промашио за три поена, а Мекејлеб је као муња у контранападу положио лопту у кош на 6,8 секунди до краја.



А онда је срећа погледала Олимпијакос. Теодосић је шутирао преко Робертса за победу, промашио је цео кош, да би лопту ухватио Чилдрес и закуцао је у кош на 2,6 секунде до краја. Са тим кошем потонуле су, показало се касније, наде Партизана за победу и финале јер је у додатних пет минута Олимпијакос потпуно контролисао меч, а црно-бели су остали без Кецмана и Божића због пет пенала.

"Ми немамо однос према противнику и не бирамо утакмице. Имамо само однос према игри. За нас је битан сваки тренинг, а камоли утакмица на фајнал-фору. Објективно, ова је била далеко битнија, неће бити лако овим момцима после нечега тако великог, изгубљеног на овакав начин. Али, велики људи и спортисти морају да знају и да губе боље од других. Сутра је нови дан. Живот иде даље. Ја када сам долазио овде и када су ме питали шта очекујем, рекао сам - једно од прва четири места. Дакле, ово је већ фантастичан успех“, рекао је после меча тренер црно-белих Душко Вујошевић.

Партизан је два дана касније и у мечу за треће место изгубио после продужетка и то од московског ЦСКА...

ПАРТИЗАН - ОЛИМПИЈАКОС 80:83
(17:15, 11:18, 24:19, 15:15, 13:16)

Хала: Берси у Паризу
Гледалаца: 14.768
Судије: Бахар (Израел), Факини (Италија) и Јересуело (Шпанија)

Партизан: Мекалеб 21, Синовец, Робертс 5, Кецман 11, Милошевић, Рашић 5, Митровић, Божић 8, Марић 17, Весели 13, Ђекић, Вранеш.

Олимпијакос: Папалукас 10, Скуни Пен, Чајдрес 17, Вујчих, Василопулос, Бурусис 9, Халперин, Клеиза 19, Маврокефалидис, Беверли, Скорцијанидис 11, Теодосић 17. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар