Славска академија у Источној Илиџи

Општина Источна Илиџа ће у наредном периоду настојати да створи повољне услове за развој привреде, изјавио је начелник ове локане заједнице Маринко Божовић током свечане академије уочи обиљежавања Ђурђевдана - крсне славе општине.

Република Српска 05.05.2017 | 23:27
Славска академија у Источној Илиџи
"Општина Источна Илиџа припрема стратешке одлуке за наредни десетогодишњи период, а приоритет ће бити сарадња са привредом и стварање нових пословних зона на подручју ове локалне заједнице", рекао је Божовић.

Начелник Источне Илиџе је нагласио да кроз подјучје општине пролази магистрални пут Сарајево-Подгорица који је "кичма" ове локалне заједнице, што ће бити искориштено за развој постојећих и стварање нових пословних зона које имају за циљ смањење незапослености.

Божовић је говорећи о развоју спорта напоменуо да је у фази припреме договор са иностраним партнером о Фудбалском клубу "Фамос".

На академији су додијељена признања најбољим спортистима и заслужним колективима и грађанима.



Плакета општине Источна Илиџа додијељена је Борачкој организацији "Илиџански борац" за допринос у заштити права и интереса породица погинулих и заробљених бораца ратних војних инвалида и демобилисаних бораца.

Плакета је додијељена и протојереју - ставрофору Чеди Ђуреиновићу за допринос и развој српске духовности и традиције.

Предузеће "Тропик" добило је захвалницу за успјешно пословање, запошљавање и значајан допринос економском и социјалном развоју општине Источна Илиџа.

Захвалнице су додијељене Марији Барбаса Таден за значајну и вриједну хуманитарну помоћ социјално угроженим лицима и породицама ове локалне заједнице и Невенки Хаџибашиоглу за вриједну донацију материјалних средстава општини Источна Илиџа.

Начелник Божовић уручио је признања најбољем спортистима за 2016. годину Данелу Блажижу из Фудбласког клуба "Фамос"и Маријани Шеховац из Омладинског кошаркашког клуба "Игман".

Најбољи спортисти општине су истакли да ће им вечерас додијељено признање предствљати додатну мотивацију, да и у овој години наставе вриједно тренирати како би остварили запажене резултате.

Вечерашња академија на којој је наступио хор Музичке школе Средњошколског центра "Источна Илиџа" одржана је у оквиру манифестације "Ђурђевданске свечаности", која се традиционално одржава од оснивања општине, некада Српска, а данас Источна Илиџа.

Поводом крсне славе општине Источна Илиџа сутра у 9.00 часова биће служена литургија у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама, а славски обред биће обављен у 12.00 часова у ресторану "Кула". 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар