Ма, шта прича овај човјек?!

Моје резерве су боље од Реалових!? А да мало прочешљамо бројке. . .  Једно је погодио, Барса има више титула од краљевског клуба у последње четири године, не и Лига шампиона!

Фудбал 09.05.2017 | 23:30
Ма, шта прича овај човјек?!
Може да се разуме ривалство, може да се разуме и потиштеност због елиминације из Лиге шампиона, може да се схвати гнев Барселониних навијача да можда неће бити првак Шпаније чак и да добије све утакмице до краја, али је тешко, готово немогуће, објаснити погрешне оцене којима Луис Енрике покушава да замаже очи јавности.

Одлазећи шеф струке каталонског гиганта мртав-хладан је изјавио да су ове сезоне фудбалери са клупе његовог тима више допринели резултатима Барсе него што су то учинили Реалови резервисти. Пред дуел са Виљареалом у 36. колу Примере, Енрика су новинари, између осталиог, запиткивали и о последњим успесима краљевског клуба, па и то томе како играју момци који код Зинедина Зидана нису у првом плану.

„Не мислим да су резерве Реала више допринеле њиховом тиму него наше резерве Барселонином“, рекао је Енрике.

Како се само преварио. Постао је предмет исмевања у шпанској спортској јавности. Бар оној наклоњеној Мадриђанима. Конкретно: Андре Гомес, Хавијер Маскерано, Рафиња,Лука Дињ, Алеиш Видал, Пако Алкасер, Арда Туран, Денис Суарез и Жереми Матје су ове сезоне збирно дали 23 гола у првенству. Исто колико заједно Алваро Мората и Иско.

Још мало статистике: Мората на свом конту има 18 голова и шест асистенција у свим такмичењима (Примера, Куп краља, Лига шампиона). Иско десет датих и седам намештених голова. Хамес Родригез девет у мрежу и чак 13 додавања за погодак саиграча. Наусупрот Пака Алкасера (7+3), Дениса Суареза (3+5) или Андреа Гомеса (3+2), за кога многи кажу и да му је седење на клупи Барсе премија у животу.

Реал ће вероватно освојити титулу, ако не погреши до краја првенства. А има шансу и за дуплу круну, јер ће извесно играти финале Лиге шампиона у Кардифу. Биће му то треће финале елитног купа у четири године. Два је већ освојио.

„То је чињеница која повећава вредност Реала као клуба. Него, погледајте учинак Реала у Примери у последње четири сезоне. Онда податак и није тако позитиван“, рекао је Енрике, а ми тек да подсетимо да је у том периоду Барселона трипут освајала шампионску титулу, док је једна припала Атлетику.

На крају, и о „вечитом рату“ на релацији Лионел Меси - Кристијано Роналдо. После два поготка Аргентинца у недавном Ел Класику свет је урликнуо да је он следећи освајач Златне лопте, али после хет-трика Португалца у полуфиналу Лиге шампиона кренула је кампања „мадридиста“ да он то признање одбрани.

„Не занима ме, уопште“, одбрусио је Луис Енрике.

Подсетимо, у 35. колу Примере Барселона у суботу од 18.30 дочекује Виљареал, док Реал Мадрид од 20.45 гостује Гранади.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар