Четврти најскупљи голман у историји фудбала - Џордан Пикфорд?!

Чувар Сандерлендове мреже на прагу селидбе у Евертон!

Фудбал 07.05.2017 | 22:00
Четврти најскупљи голман у историји фудбала - Џордан Пикфорд?!
Шушка се већ неко време, а према наводима локалних медија сада је остало само још да се утаначе последњи детаљи па да Џордан Пикфорд постане четврти наскупљи голман свих времена! Једна од ретких светлих тачака Сандерленда у овој сезони каријеру ће наставити у Евертону, који ће на име обештећења, ако се информација испостави као тачна, а чини се да јесте, Црним мачкама на рачун уплатити чак 17.000.000 фунти, односно нешто више од 20.000.000 евра.

Пикфорд ће се тиме изједначити са Клаудиом Бравом кога је баш толико Манчестер Сити 2016. године платио Барселони, па ће испред њега на листи најплаћенијих голмана у историји фудбала остати само Давид Де Хеа (Атлетико Мадрид - Манчестер јунајтед - 22.000.000 евра), Мануел Нојер (Шалке - Бајерн Минхен - 24.000.000) и неприкосновени Ђанлуиђи Буфон (Парма - Јувентус - 40.000.000).

Сандерленду је новац од продаје 23-годишњег голмана неопходан како би ублажио финансијски губитак који ће претрпети због испадања из Премијер лиге. Пикфорду се баш и не иде из регије у којој је одрастао, али како је већ постао репрезентативац Енглеске не сме да се коцка са местом у тиму за Мундијал у Русији наредне године.

За њега су питали и Манчестер Сити и Ливерпул, али Евертон је за сада најконкретнији. Мартен Стекеленбург је имао неколико веома несигурних партија, док је и Џоел Роблс, други изборРоналда Кумана међу стативама, објективно лимитиран голман.

Сандерленд је свестан Куманових проблема па покушава да избоксује и целих 20.000.000 фунти чиме би прескочио и Нојера на другом месту вечне листе најскупљих голмана. Али како иде у Чемпионшип клуб са стадиона Светлости баш и нема маневарски простор за преговоре.

Што се тиче самог играча, на Гудисону ће добити више него три пута већу плату од оне које је имао у Сандрленду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар