Планови: Шта након смрти краљице?

У Великој Британији шпекулише се о здрављу британских монарха будући да је краљевско особље из целе земље позвано у Бакингемску палату.

Свијет 05.05.2017 | 09:20
Планови: Шта након смрти краљице?
Портпарол палате рекао је како састанак није разлог за забринутост, али са обзиром на старост краљице Елизабете ИИ (91) и принца Филипа (95) природно је да су људи забринути, пише Метро. У случају смрти краљице Елизабете ИИ, Велика Британија ушла би у период жалости који би трајало најмање 12 дана. Утицај њене смрти била огромна и да би мењао све, од финансијске индустрије до телевизијског распореда.

Смрт владајућег монарха погађа економију и такође ће утицати на тржиште акција и банака. Начин на који би се смрт објавила зависила би од тога како умре. Ако се, на пример, њена смрт очекује због дуге болести, план би већ био спреман у случају да она умре.

ББЦ би на свим својим каналима емитовао емисију која објављује њену смрт док остали канали немају ту обавезу иако је сигурно да ће то урадити. Ако се смрт догоди изненада, или као у случају принцезе Дајане на јавном месту, палата ће имати малу контролу над ширењем вести.  Након прве вести о смрти, ББЦ ће отказати планиране комедије све до њене сахране.

На место краља дошао би принц Чарлес који је први у реду за престо. Речи националне химне и нове поштанске марке и валуте биће урађене и штампане како би указале на долазак Чарлса на престо.  

Пре сахране, тело краљице биће изложено јавности у Вестминстер Холу 23 сата дневно све до сахране. Када стигне сандук, одржаће се кратка церемонија пре него што ће људи моћи да искажу поштовање.

Сама сахране очекује се 12 дана након смрти и биће емитиована на телевизији и на интернету. Постоји више места на којима би тело могло бити сахрањено, а многи шпекулишу да би краљицу могли сахранити на њеним имањима или у Балморалу или у Сандрингему. Неки сматрају и да ће тело бити сахрањено крај њеног оца Џорџа ВИ у Виндзору.

Извор: Вечерњи

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Перица

05.05.2017 07:15

Побиједиће сзп на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принц Чарлс

05.05.2017 07:56

Па вријеме јој је да отпутује. Хоћу и ја да владам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

05.05.2017 08:34

Једно велико зло мање,од кога крецу све ове несреце у свијету и ратови.Уз ватикан наравно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

06.05.2017 07:17

Ово је сто посто тацан коментар наравно уз Ватикан.

Name

ЈА ЗНАМ ОДГОВОР

05.05.2017 09:37

Сахрана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

05.05.2017 09:58

Ова сотона масонерије јос није отисла у пакао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

05.05.2017 12:12

Какви планови, нормално кад неко умре сахране га...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралност

06.05.2017 06:37

Не само Великој Британији него свим краљевинама треба неутралност у стампању новца и постанских марака. И диктатори умиру, а троскови остају. Засигурно вец сад Царлс доноси одлуке јер старица у 90-тим не мозе пуно размисљати. То знају сви који имају родитеље. Њен муз је добио деменс рано и из тога су врцкасти коментари. Људи с деменсом морају реци све сто знају и цују. Сад це му смањити апаназу и то је разлог за срамота да је он радио до 95. Паре.

ОДГОВОРИТЕ