Изабран нови декан Богословије

За декана Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки" у Фочи изабран је Владислав Топаловић, продекан за науку на овом факултету.

Република Српска 04.05.2017 | 10:54
Изабран нови декан Богословије
Топаловић, који је свештеник у Старој православној цркви у Сарајеву, функцију ће преузети почетком наредне школске године од садашњег декана Дарка Ђога, саопштено је из Православног богословског факултета.

Чланови Наставно-научног вијећа факултета донијели су ову одлуку једногласно на јучерашњој сједници.

Сједници су присуствовали Његово преосвештенство епископ далматински Фотије - члан Светог архијерејског синода Српске православне цркве, те проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт Универзитета у Источном Сарајеву Сандра Ивановић и генерални секретар овог универзитета Равијојла Ђуричић.

Управни одбор Богословског факултета потврдио је на јучерашњој сједници одлуку Наставно-научног вијећа о избору новог декана.

Владислав Топаловић рођен је 1975. године у Пријепољу. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду, након чега је богословско школовање наставио у Фочи на новооснованој Духовној академији, касније Богословском факултету "Свети Василије Острошки".

На истом факултету је завршио магистарске и докторске студије, а библијске науке студирао је на Универзитету у Грајфсвалду у Њемачкој.

Радио је као наставник у Богословији Светог Петра Дабробосанског у Фочи.

Предаје Свето писмо Старог завјета на Богословском факултету у Фочи у звању ванредног професора.

У свештенички чин рукоположен је 2014. године.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

јанко

04.05.2017 09:44

и ја бих био изабран да Григоријевим играчима Данилу и Лазару пишем докторате и још сам им ментор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

04.05.2017 10:21

То се знало и раније да ће Топаловић бити будући декан после марионете Дарка. План који су годинама припремали сада су и остварили. Топаловић написао Данилу магистарски рад и уз помоћ Дарка дошао на мјесто асистента, Лазар "пише" докторски па ће и он да предаје на факултету, само не знам шта би овај врсни учењак предавао пошто је у Богословији предавао све осим појања.

Name

цзбг

04.05.2017 18:14

Немојте се правити будале. Дарко и Владислав су свијетла будућност СПЦ. Што нико од вас не каже да су они својим заслугама дошли до тих позиција и колико су доброг урадили за Богословски факултет у Фочи и за цијелу СПЦ.

Name

јован

05.05.2017 07:18

Дарко је прошлост, приморавали су га да напусти сам шетањем од парохије до парохије (Сарајево, Пале, Фоча.. ) Што се тиче Топсија ускоро ће он већ полако падати, крајњи циљ Григорија јесте да Данило постане декан а Максим да у нашем факсу у Либертвилу отвори посдипломске студије избацивајући факс. Живи били па видјели, од Дарка сад сви бјеже и погледај кад је задњи пут само служио са владиком, пуно тога само ће ти се рећи!

Name

паписти

05.05.2017 21:32

ја јаке сколе све занатлије,настрани и лопови.па они ниста нису урадили осим сто су пљацкали.

ОДГОВОРИТЕ